Никога не е късно да станеш за резил. Тази стара

...
Никога не е късно да станеш за резил. Тази стара
Коментари Харесай

Божков се изгаври класически с Борисов

Никога не е късно да станеш за срам. Тази остаряла българска приказка беше претворена в нова действителност поради утринните събития, касаещи един от най-популярните футболни клубове в България.
За към момента неразбралите – малко преди 8:00 часа, " Нове Холдинг ", разбирай Васил Божков, публично разгласи, че подарява акциите на ПФК " Левски " на премиера Бойко Борисов. Малко преди 9:00 часа, пред портите на властта, разбирай Министерски съвет, се появи безконечната съвест на публицистиката в България, в това число спортната – Сашо Диков, с пакет акции. Акциите на " Левски ", несъмнено, да не се объркате. И Диков изясни, че Васил Божков го помолил да ги даде на Борисов. А малко след 9:30 часа спортният министър Красен Кралев слезе и сподели, че министър председателят нямал предпочитание и морално право да ги вземе. Пресаташето на Борисов, Севделина Арнаудова, пък заключи всичко: " Господин Диков, вземете пакета и към една друга балканска столица може да го занесете - маниерът е същият ".
Отзад-напред – в действителност, маниерът не е напълно същият. Защото Цветан Василев, живеещ публично в Белград, не прати никакви акции на Борисов. Но към този момент маниерът от другата страна в действителност си е напълно същият, а рецептата е:
1. Тръгва огромен скандал с главно наличие " закононарушение " и разлики само в подправките.
2. Всички схващат за него, само че главният обвинен на повърхността – Василев или Божков, съумява да избяга от България преди да бъде арестуван.
3. В нито един от двата случая прокуратура и Министерство на вътрешните работи не съумя първо да задържи обвинения, а чак по-късно нескрито да излезе точка 1.
4. И Василев, и Божков си живеят живота, като отвреме-навреме разбъркват кафявата субстанция, известна като българска олигархо-политическа класа, от която дълго време бяха неизменима част – на правилото " самун и зрелища ". По-точно, втората част от правилото. Защото като си вътре в нещата, можеш по-добре да се ориентираш по какъв начин да жилиш. А кафявата субстанция се прави за пред света, че не е кафява.
И за всеки от малко малко с капка ум в главата остава само въпросът – да продължи ли да се забавлява или да се опита съгласно силите и опциите си да проумее и да работи за това, което даже Сашо Диков сподели пред врата на Министерския съвет – почитателите на " Левски " да бяха мислили да стачкуват и да се борят за господство на правото, с цел да има правдивост в отсъжданията на съда за всички, а не дали някой ще каже, че поддържат Васил Божков. Докато стане второто – БАТЕ Борисов!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР