Никога не е имало натиск върху България да избере F-16.

...
Никога не е имало натиск върху България да избере F-16.
Коментари Харесай

Американският посланик: Никога не е имало натиск върху България за F-16

Никога не е имало напън върху България да избере F-16. Това сподели пред бТВ aмериканският дипломат у нас Ерик Рубин в първото си извънредно изявление, откакто депутатите взеха решение да стартираме договаряния със Съединените щати за нов изтребител за армията ни, написа Флагман.Бг.

" Това е суверенно българско решение, България е суверенна страна, наш сътрудник и съдружник, член на НАТО и Европейски Съюз. България сама взима решения. Не сме се свенили да заявяваме, че считаме F-16 за най-хубавия аероплан за България. Вярваме, че решението за започване на договаряния с нас беше вярното решение, ние го приветстваме, само че в никакъв случай не е оказван напън ", акцентира той.

Окончателната цена ще бъде избрана, като свършим договарянията, сподели още дипломат Ерик Рубин. 
„ Това е продажба сред двете държавни управления. Според нас е добра концепция те да договарят за тези продажби, дружно с компаниите, които са наранени, тъй като държавните управления имат връзки, което подсигурява, че ползата на всички ще бъде опазен. Това не е елементарна комерсиална трансакция, в действителност не е поначало комерсиална договорка, а стратегическо решение от страна на България за модернизиране на армията, за даване на невероятните военнослужещи оборудването, което заслужават, с цел да отбраняват страната си и да оказват помощ за отбраняването на всички останали членове на НАТО “, съобщи дипломатът.

„ Истина е, че бе обсъждан въпросът, когато заместник-държавният секретар господин Съливан беше тук през декември. И ще продължим да участваме и да работим с напредването на договарянията “, добави той.
„ Спазвали сме прецизно българските закони, придържали сме се към процедурата за офертите, чак до писмото, всяка една точка е според законите. Ние сме транспарантни, открити, само че не крием обстоятелството, че имаме вяра, че България заслужава най-хубавия аероплан и в този случай най-хубавият аероплан е F-16 блок 70 “, сподели още Ерик Рубин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР