Никога и по никакъв повод не е обсъждано “Аз съм

...
Никога и по никакъв повод не е обсъждано “Аз съм
Коментари Харесай

Просветният министър проф. Цоков: “Аз съм българче” е инструмент за интеграция

Никога и по никакъв мотив не е обсъждано “Аз съм българче ” да отпадне от образователната стратегия, нито да се учи по някакъв различен метод. Произведението на Иван Вазов ще продължи да се учи в 1 клас, безапелационен беше той.

Подобно нещо не е предлагано и при последната смяна на образователната стратегия, която е направена преди два месеца, това съобщи в изявление за Нова телевизия министърът на образованието проф. Галин Цоков.

Той изясни, че изказванието, че това произведение не е уместно за деца на бежанци или от небългарки генезис, не е правилно. “Това е инструмент за интеграция на тези деца в българското общество ”, разяснява проф. Цоков.

Той сподели също, че при последната смяна на образователната стратегия не са правени промени в образованието по история. Дали ще има промени във връзка с Русия и ролята ѝ в българската история е предмет на предстоящ спор, изясни просветният министър.

Министърът на образованието сподели също, че скоро министерството ще има електронен инструмент, който да открива по кое време учениците са писали едно съченение благодарение на изкуствен интелект.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР