Никога до този момент в най-новата ни история през целия

...
Никога до този момент в най-новата ни история през целия
Коментари Харесай

Държавата е на ръба на политическа и конституционна криза, смята вицепрезидентът Йотова

Никога до този миг в най-новата ни история през целия този доста сложен преход за България не е имало такова посягане против Конституцията България е изправена освен пред политическа, само че и конституционна рецесия и това би трябвало да е ясно на техните съставители – на новите текстове в главния закон. 

Това съобщи пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя напомни и думите на Гиньо Ганев, че Конституцията не е пясък, с цел да носи отпечатъка на който и да е политик, било то и огромен модернизатор.

Йотова изрази вяра, че  Димитър Главчев ще успее да сформира държавно управление. В отговор на въпрос дали Главчев, който е номиниран за претендент за длъжностен министър председател, се съветва с президента Румен Радев във връзка с състава на държавното управление, Йотова отговори, че няма такава информация. Тя напомни, че президентът е бил пределно явен, когато е връчил указа на Главчев, че съгласно новите текстове в Конституцията няма никаква отговорност към съставянето на този кабинет и няма по какъв начин да носи тази отговорност.

„ Това желаеха народните представители – президентът да няма никакъв взор към служебната власт, без значение от това, че явно има нарушаване на разделянето на управляващите. Постигнаха го. Ние съблюдаваме буквата на закона. “, сподели още Йотова. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР