„Никога болницата в Казанлък не е била в по-добро състояние

...
„Никога болницата в Казанлък не е била в по-добро състояние
Коментари Харесай

Болницата в Казанлък е в най-доброто финансово състояние от съществуването си

„ Никога болничното заведение в Казанлък не е била в по-добро положение от в този момент. За първи път ще получим толкоз доста средства – близо 1,5 милиона лв. - от Правителството посредством Министерство на здравеопазването, община Казанлък и Националната здравноосигурителна каса.” Това е декларирала през вчерашния ден доктор Кети Маналова, шеф на Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) “Д-р Христо Стамболски “, по време на среща с кмета Галина Стоянова, ръководителя на общинския съвет в Града на розите Николай Златанов, ръководителя на Комисията по опазване на здравето доктор Стефка Димитрова и съветници от непрекъснатите комисии по стопанска система, бюджет и финанси и по европейски въпроси и бизнес среда и членовете на председателския съвет.
Всички са се обединили, че медицинските експерти заслужават почтено възнаграждение , само че увеличение на разноските на болничното заведение съгласно финансовите доклади от последните две години се следят най-много поради нарастването на минималната работна заплата за страната. При разноските по размер и типове медицински действия има незначителни отклонения.
Според доктор Маналова казанлъшката болница е “единствената болница в Казанлък, която построява нови фрагменти “. Община Казанлък, има традиция да финансира 5-има млади специализанти, които поемат ангажимент да сключат контракт с локалната болница.
От началото на март в двора на МБАЛ „ Христо Стамболски “ се организират ежедневни митинги, които предходната седмица поддържа и националният омбудсман Мая Манолова. Според шефа на здравното заведение, макар че болничното заведение е постоянна, митингите основават противоположното усещане. Тя дефинира, че настояванията на експертите по здравни грижи са претенции на национално равнище и за тях се търси решение, само че то не може да се случи незабавно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР