Нико Хюлекнберг не се е състезавал като титуляр във Формула

...
Нико Хюлекнберг не се е състезавал като титуляр във Формула
Коментари Харесай

Магнусен ще помага на Хюлкенберг при завръщането му във Формула 1

Нико Хюлекнберг не се е състезавал като титуляр във Формула 1 от 2019 година насам, когато бе неговият финален сезон в екипа на Рено. През последните три години германецът взе участие в общо пет спортни уикенда с тима на Рейсинг Пойнт/Астън Мартин като заместител на Серхио Перес, Ланс Строл и Себастиан Фетел.

Именно тези пет появи на Хюлкнеберг, в които той не се показа по никакъв начин зле убедиха шефа на Хаас Гюнтер Щайнер да дадат още един късмет на 35-годишния играч като титуляр във Формула 1. Той ще стори това следващата година, като в състава на американския тим той ще размени своя съотечественик Мик Шумахер, който бе освободен след едвам две години в него.
 Хаас: Сигурни сме, че Хюлкенберг незабавно ще стартира да натиска Хаас: Сигурни сме, че Хюлкенберг незабавно ще стартира да натиска
За собствен съотборник Хюлкенберг ще има Кевин Магнусен, с който в предишното той имаше един много известен случай в Унгария през 2017. Самият Магнусен обаче съобщи, че това към този момент е минало и за двамата и даже сподели, че ще помогне на своя нов сътрудник при аклиматизирането му назад към Формула 1. Самият датчанин мина през сходен интервал при започване на този сезон, когато размени Никита Мазепин единствено седмица преди началоот на акцията.
 Кевин Магнусен: Аз нямам проблем с Нико Хюлкенберг, доста го почитам Кевин Магнусен: Аз нямам проблем с Нико Хюлкенберг, доста го почитам
„ Винаги съм отворен да оказа помощ. Когато аз се върнах тази година аз бях по-опитния водач в тима и бях отворен към Мик от самото начало. Усещах, че мога да му оказа помощ, което пък помагаше и на тима, а и на мен в последна сметка.

„ Това е най-хубавият метод за работа. В надпреварите постоянно искаш да се представиш допустимо най-добре за себе си. Когато се състезаваш задачата ти постоянно е такава, само че ние сме тим и би трябвало да работим дружно “, съобщи Магнусен пред GPFans.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР