Никита Гусев вкара гол и подаде за още два при

...
Никита Гусев вкара гол и подаде за още два при
Коментари Харесай

Русия - Чехя и Германия - Канада на хокейните полуфинали

Никита Гусев вкара гол и подаде за още два при предстоящата победа на Оценка за съвместимост Русия с 6:1 против Норвегия в четвъртфинален мач от шампионата по хокей на лед от олимпийските игри в Пьонгчанг. Следващият противник на руснаците ще бъде тимът на Чехия, който победи Съединени американски щати с дузпи по-рано през днешния ден. 

Михаил Григоренко и Гусев вкараха за руснаците в границите на близо пет минути в средата на първата третина, а Вячеслав Войнов повиши на 3:0 единствено 40 секунди преди сирената. Норвежците върнаха един гол след 7:21 минути във втората част, само че Сергей Калинин беше прецизен за руснаците 74 секунди по-късно, а Никита Нестеров вкара за 5:1 след 13:06 минути игра. Иван Телегин пък оформи крайния резултат в средата на последната част. Васили Кошечкин отрази 13 удара на вратата на руснаците, а Ларс Хауген избави двойно повече шайби. 

Чехия отстрани Съединени американски щати и е първият полуфиналист в мъжкия хокеен шампионат на Олимпиадата в Пьонгчанг. Вратарят Павел Француж се трансформира в воин и оказа помощ на отбора си да победи с 3:2 след осъществяване на дузпи (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0).

Така чехите станаха първият тим при мъжете, който се класира за полуфиналите на хокейни шампионат, а за място на финала те ще спорят с спечелилия от срещата сред Норвегия и Олимпийските спортисти от Русия.

Още в седмата минута Райън Донато се възползва от подаване на Трой Тери и откри резултата. Чехия обаче отговори девет минути по-късно, когато Ян Ковар откри Ян Колар и той изравни. В 29-ата минута Чехия реализира цялостен поврат посредством Томас Кундратек, само че 129 секунди по-късно отборът на Съединени американски щати изравни посредством Джим Слейтър, макар че в този миг " янките " бяха с човек по-малко на леда.

Това обаче се оказа последният гол в постоянното време, а даже и в 10-минутното продължение ново попадение не падна, което наложи осъществяването на дузпи. При тях Петър Кукал вкара единственото попадение за чешкия отбор, а Француз избави всички изстрели на американците към вратата си.

Германия победи Швеция трагично с 4:3 след продължение и се класира за 1/2-финалите в мъжкия шампионат по хокей на лед на Зимните олимпийски игри в южнокорейския град Пьонгчанг.

Бундестимът водеше с 2:0 и 3:1, само че позволи равнене до 3:3, след което се игра продължение. Кристиан Ерхоф и Марсел Ньобелс дадоха два гола задатък за Германия в първата част, само че Антон Ландер върна едно попадение за скандинавците в последната третина. Доминик Кахун се разписа за 3:1, а Патрик Херсли и Микаел Вистранд изравниха за 3:3. Минута и половина след началото на спомагателния интервал Патрик Раймер се разписа за крайното 4:3 след асистенция на Ясин Елиз и класира Германия на 1/2-финалите.

Съперник на Бундестима в идната фаза ще е Канада, чийто отбор излъга този на Финландия с минималното 1:0. Гол на Максим Норю в самото начало на третата част след асистенция на Ерик О`Дел обезпечи триумфа на " кленовите листа ". Блестящите изяви на вратарите не разрешиха отбелязването на повече попадения.
Полуфинални двойки:
Канада - Германия
 Русия - Чехия
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР