Ники Лауда Нискотарифният превозвач Райънеър (Ryanair) обяви, че купува авиокомпанията

...
Ники Лауда Нискотарифният превозвач Райънеър (Ryanair) обяви, че купува авиокомпанията
Коментари Харесай

Райънеър купува авиокомпанията на Ники Лауда за по-малко от 50 млн. евро


Ники Лауда

Нискотарифният транспортьор " Райънеър " (Ryanair) разгласи, че купува самолетната компания на Ники Лауда – " ЛаудаМоушън " (LaudaMotion).

Ирландският нискотарифен транспортьор е подписал обвързващо съглашение с някогашния международен първенец от Формула 1. Първоначално " Райънеър " ще придобие дял от 24.9 на 100 от " ЛаудаМоушън " и по-късно ще усили допустимо най-скоро каузи си до 75%. Това ще стане след утвърждението на договорката от страна на регулаторните органи.

" Райънеър " разгласи, че ще заплати под 50 млн. евро за мажоритарния дял. Към договорката влиза доставката на 6 самолета за " ЛаудаМоушън ", което ще разреши на компанията за прави полети по 21 дестинации в Австрия, Германия и Швейцария.

" Раънеър " ще работи със настоящия мениджърски екип на " ЛаудаМоушън ". Ники Лауда остава отпред на Управителния съвет на самолетната компания и ще следи осъществяването на тактиката за създаване на сполучлива австрийска нискотарифна самолетна компания. Очакванията са основаната в Австрия компания да реализира рентабилност през третата година. Това би трябвало да се случи с осъществяването на проекта, който планува самолетите да набъбнат до минимум 30 еърбъса.

Ники Лауда основа самолетната компания, която носи неговото име – " Ники " (Niki), през 2003 година През 2011 година той я продаде на " Еър Берлин " (Air Berlin). След банкрута на немския транспортьор през предходната година някогашният играч съумя да си я върне назад против 47 млн. евро, елиминирайки конкуренцията на притежателя на British Airways - IAG, който искаше да влее Niki в нискотарифната си Vueling. Сега тя се споделя LaudaMotion.

" С достъп до флота и финансовите запаси на " Райънеър ", " ЛаудаМоушън " със своите австрийски и швейцарски филиали ще пораства по-бързо на конкурентен пазар, доминиран сега от високите цени на " Луфтханза " (Lufthansa) ", разяснява Майкъл О'Лиъри, изпълнителен шеф на " Райънеър ". По думите му това партньорство е добра вест за австрийските и немските консуматори, които към този момент могат да чакат същинска конкуренция, по-голям избор и по-ниски цени.

От своя страна Ники Лауда разяснява договорката по този начин: " Винаги съм се изправял пред конкуренцията и съм се противопоставила на монополите. Затова съм разчувствуван, че в партньорството с " Райънеър ", " ЛаудаМоушън " ще може да се утвърди като мощен съперник и да пораства бързо и стабилно. Създаден е нов състезател на авиационния пазар и чакам да предложим на нашите пасажери необятно портфолио от направления на конкурентни цени. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР