Nike заведе федерални дела срещу конкурентните компании New Balance и

...
Nike заведе федерални дела срещу конкурентните компании New Balance и
Коментари Харесай

Nike съди New Balance и Skechers за плагиатство на патентована технология

Nike заведе федерални каузи против конкурентните компании New Balance и Skechers. Лидерът в спортното облекло обвинявява двата марката в нарушение на патенти, свързани с технология на Nike за произвеждане на горна част на маратонки.

В правосъдните искове се споделя, че няколко противоречиви обувки New Balance и кецове Skechers злоупотребяват с патентованата технология Flyknit ( " Флайнит " ) за обувки за тичане, футбол и баскетбол на Nike.

Преди това Nike съди Adidas, Puma и за нарушение на патента на Flyknit. Adidas и Puma уредиха делата си, до момента в който процесът против Lululemon продължава.

New Balance написа в изказване, че,,напълно зачита правата на интелектуална благосъстоятелност на съперниците, само че Nike не има изключителното право да проектира и създава обувки по обичайни индустриални способи, които са употребявани в промишлеността от десетилетия. "

 Nike съди New Balance и Skechers в плагиатство на патентована технология

От централата на Nike в Орегон, Съединени американски щати, настояват, че,,технологията Flyknit употребява нишки с висока еластичност на леката горна част на обувките с целеви области на опора, разпъване и дишане ".

В правосъдните документи се споделя още, че патентованата технология разрешава по-висока продуктивност и качество, като за обувките се употребяват по-малко материали, генерират се и по-малко боклуци.

В жалбата на Nike, която е подадена във федералния съд на Масачузетс, се споделя, че обувките от Fresh Foam, FuelCell и други линии на New Balance нарушават патентните права на компанията.



Колкото до Skechers, Nike твърди, че обувките ѝ, измежду които са и дъщерните марки Ultra Flex и Glide Step, също нарушават патентите на водача в спортното облекло.

Nike желае от съдилищата неуточнена сума парични компенсации. Настоява и за правосъдни разпоредби за възбрана New Balance и Skechers да създават моделите, които употребяват технологията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР