Nike забелязва нова тенденция в пазаруването сред потребителите си –

...
Nike забелязва нова тенденция в пазаруването сред потребителите си –
Коментари Харесай

Nike не очаква клиентите да се върнат в магазините

Nike вижда нова наклонност в извършването на покупки измежду потребителите си – през последното тримесечие спортният бранд е отбелязал растеж от 82% в онлайн продажбите за сметка на тези във физическите обекти. Според основния изпълнителен шеф Джон Донахо тази смяна, с която сега се сблъскват и други компании, може да се окаже непрекъсната и необратима.

„ Знаем, че цифровото е новото обикновено. Днешният консуматор е цифрово насочен и просто няма да се върне назад “, разяснява Донахо, представен от „ Би Би Си “.

Компанията разгласява доход от 10.6 милиарда $, до момента в който огромна част от основните ѝ пазари, в това число Китай, не престават да се възвръщат. Нарастват и продажбите във Англия, Южна Корея и Япония, до момента в който в Съединени американски щати продължава да има спад.

Nike постоянно употребява уеб страницата и мобилните си приложения, с цел да стартира нови продукти, а в последните няколко години се стреми да се пренасочи към директни продажби към клиентите, ограничавайки партньорствата си с други магазини.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР