Nike е един от първите големи брандове, който навлиза в

...
Nike е един от първите големи брандове, който навлиза в
Коментари Харесай

Nike в метавселената: Компанията създава дигиталното пространство Nikeland

Nike е един от първите огромни марки, който навлиза в света на метавселената. Гигантът за спортни артикули е основал виртуален свят в гейминг платформата Roblox, моделиран по сходство на централата на компанията, предава Reuters.

Дигиталното пространство е наречено Nikeland и разрешава на играчите да обличат аватарите си със специфични артикули на Nike. Всичко това ще гратис за всички в Roblox.

В метавселената хората могат да поддържат връзка посредством свои аватари и да се забавляват по разнообразни способи. Метавселената става по-популярна, откакто Фейсбук се преименува на Meta.

Според изказване на Nike, компанията желае да сътвори свят по сходство на световната си централа в потапящото 3D пространство на Roblox, с цел да " трансформира спорта и игрите в метод на живот ", разяснява производителят на спортни артикули.

В Nikeland посетителите могат да употребяват акселерометрите в мобилните си устройства, с цел да трансферират офлайн придвижвания в онлайн игра, което ще разреши действително придвижване в цифровото пространство.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР