Никарагуа освободи 12 римокатолически свещеници, задържани по различни обвинения, и

...
Никарагуа освободи 12 римокатолически свещеници, задържани по различни обвинения, и
Коментари Харесай

Никарагуа освобождава 12 католически свещеници и ги изпраща в Рим след споразумение с Ватикана

Никарагуа освободи 12 римокатолически свещеници, арестувани по разнообразни обвинявания, и ги изпрати в Италия след съглашение, реализирано с Ватикана

От Асошиейтед прес, 18 октомври 2023 година, 22:12 ч.

МЕКСИКО СИТИ -- Никарагуа освободи 12 римокатолически свещеници, арестувани по разнообразни аргументи на обвинявания и ги изпрати в Рим след съглашение, реализирано с Ватикана, сподели държавното управление на Никарагуа в изказване късно в сряда. свещениците бяха откарани със аероплан до Рим в сряда следобяд след продуктивни диалози с Ватикана. Кардинал Леополдо Бренес, висшата фигура на църквата в Никарагуа, не отговори незабавно на искане за коментар.

Никарагуанското държавно управление сподели, че договорката демонстрира „ непрекъснатата воля и ангажимент за намиране на решения. “

Епископ Роландо Алварес не беше измежду имената на изброените свещеници. Алварес беше наказан за скрит план и наказан през февруари на 26 години затвор малко откакто държавното управление на Ортега изпрати 222 пандизчии в Съединените щати в договорка, подписана с посредничеството на държавното управление на Съединени американски щати.

Алварес беше отказал да се качи на този полет. По-късно държавното управление на Никарагуа лиши тези пандизчии от тяхното поданство.

Правителството на Ортега нападателно преследва католическата черква през последните години. Ортега твърди, че църквата е подкрепила националните митинги против неговата администрация през април 2018 година, които той счита за опит за прелом.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР