Никакви ракети няма да се дават на никой, подкрепата ни

...
Никакви ракети няма да се дават на никой, подкрепата ни
Коментари Харесай

Кирил Петков: Никакви ракети няма да се дават на никой

" Никакви ракети няма да се дават на никой, поддръжката ни за Украйна ще продължи както до момента, България ще приказва в един глас с всички от Европейски Съюз. Време е българската прокуратура да си застане на мястото и на страната на хората ", съобщи министър председателят Кирил Петков пред публицисти в региона на Стара Загора, където е на ревизия на газовата връзка с Гърция, заяви БГНЕС.

Петков разяснява снощния арест на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, войната в Украйна и визитата на секретаря по защитата на Съединени американски щати Лойд Дж. Остин у нас през днешния ден и в събота.

" Министерство на вътрешните работи са свободни да създадат нещата, които по закон би трябвало да създадат. Това е единственият метод. Недосегаемите към този момент не са над закона ", съобщи министър-председателят.

" Разпитваха ме за отчета на Министерство на финансите за одитната организация, която контролира еврофондовете. Разпитваха ме и за диалога ми с Лаура Кьовеши ", заяви Петков, който в изказване още сутринта осведоми, че е дал показания във връзка арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и пр-ът на Борисов Севдалина Арнаудова.

Запитан дали от страната ни ще се желае въоръжение за Украйна, Петков отговори:

" Никой не отива на никаква война. България изцяло поддържа Украйна - изпращаме филантропична помощ, лекарства, посрещаме бежанци и работим координирано с НАТО по източния фланг. Никой не е приказвал с мен от американска страна да желаят оръжие ", съобщи Петков.

" Нито Противовъздушна отбрана, нито специфични ракети - това са подправени вести, пробват се да наслагват боязън в хората. България няма да върви на война ", безапелационен бе Петков.

По думите му, странна е опорката, че карцерът на Борисов има цел да отклони вниманието от задачата на визитата на Лойд Остин у нас.

" Посещението на Лойд Остин демонстрира почитание ", сподели Петков.

Той заяви, че има удостоверение от Европейската комисия, че процесът по Плана за възобновяване е механически приключени и скоро ще има дата по кое време ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен ще пристигна в България, с цел да подпишат проекта.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР