Никакви офшорни компании няма да участват в тази транзакция (по

...
Никакви офшорни компании няма да участват в тази транзакция (по
Коментари Харесай

Инерком твърди, че няма офшорки и руски банки зад сделката с ЧЕЗ

" Никакви офшорни компании няма да вземат участие в тази транзакция (по договорката с ЧЕЗ), желанието ни е да създадем транспарантна договорка ", разгласи ръководителят на борда на шефовете на “Инерком България “ Милена Стоева в изявление за “Ройтерс “, представено от “Дарик “.

Стоева изяснява, че към момента се водят договаряния с няколко глобално-опериращи банки, доста от които нямат офиси в България. “Инерком “ оповестява, че финансирането на договорката в никакъв случай не е било обсъждано с съветски банки, както и че за договорката ще бъде обезпечен забележителен дял личен капитал.

" От подписването на контракта до в този момент, договарянията с банките вървят добре ", споделя Стоева. Тя не загатва съответни имена на банки заради строгите клаузи за конфиденциалност на договорката.

Според частната компания придобиването на дял от страната в ЧЕЗ не е единственият метод да се подсигурява публичния интерес и доставките на електричество за българските консуматори. Милена Стоева се съгласява с финансовия министър Владислав Горанов, че управляващите имат задоволително принадлежности да контролира доставката на електричество, заради което държавното присъединяване в договорката не е належащо.

" Ние сме съгласни с финансовия министър и не считаме, че държавно придобиване на дял от бизнеса на ЧЕЗ е единственият метод да се подсигурява публичният интерес ", споделя Стоева.

Тя добавя, че единствено от ЧЕЗ зависи дали българската страна ще има дялово присъединяване при закупуването на сдружението. От централата на ЧЕЗ в Прага оповестиха, че при започване на април ще създадат подробен разбор на опцията за евентуално българско държавно присъединяване в продажбата на българските активи на електроразпределителната компания.

Милена Стоева отхвърля да оповести цената на договорката, само че отбелязва, че компанията за към 100 млн. лв. и е поела корав ангажимент да завърши тази договорка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР