Никакви имена на министри не са обсъждани до момента а

...
Никакви имена на министри не са обсъждани до момента а
Коментари Харесай

Разговорите за коалиция: Обсъждат ли се имена на министри?

Никакви имена на министри не са обсъждани досега а единствено политики. това оповестиха водачите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев. Разговорите сред работните групи ще стартират във вторник

След поредност от медийни изявления, в които се оповестяват имена на членове на бъдещия кабинет, през днешния ден от " Продължаваме промяната " подчертаха, че от нито един от съдружните сътрудници не са постъпвали съответни оферти за бъдещи министри.

СХР Кирил Петков

" Ние не сме казвали, на никой, по никакъв метод. Коалиционните сътрудници, всички сме се разбрали, че първо организираме политиките дружно, а като мине този развой, на който всички български жители ще бъдат очевидци тъй като ще се излъчва онлайн, няма да нищо скрито. Тези политики ще ги уточним и по-късно към този момент ще приказваме за самите тимове - както казахме - А тимът на България - най-хубавите от тези съдружни сътрудници ", съобщи Кирил Петков.

Петков удостовери написаното от Корнелия Нинова във фейсбук,че на повторна среща през вчерашния ден двамата са разискали идващите стъпки в договарянията за сформиране на държавно управление. Уговорено е към този момент, че в срещите на експертните групи другата седмица ще вземат участие по трима души от всяка страна.Групите са 18 на брой - по браншове

" Започваме диалозите по политики от вторник до събота.В събота в случай че сме се разбрали по всички съществени политики ще стартираме към този момент да обсъждаме и личен състав на държавно управление ", сподели Асен Василев.

Заместник-председателят на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин разяснява, че подадената от Корнелия Нинова оставка няма да навреди на договарянията. Решенията на излъчения от левицата преговорен екип няма да бъдат неодобрени от вътрешната съпротива

" В края на тези договаряния, когато забележим резултата, националният съвет още веднъж ще се събере и ще реши дали Българска социалистическа партия може да се включи в обединението въз основата на постигнатото ", разяснява Вигенин.

Служебният вицепремиер вътрешен министър Бойко Рашков разяснява допустимо присъединяване в постоянен кабинет с мандат на Политическа партия.

" Това е въпрос на бъдеще - близо или надалеч. Но, в случай че би трябвало да съм по-ясен и къс - не, диалози с мен не са водени и по този начин малко ме изненадват информациите, които чета в медиите ", сподели Рашков.

Изискването на " Продължаваме промяната " за поддръжка на политиката за нулева корупция е и ще остане водещо при избора на фрагментите. Спазването на тази политика ще бъде неотменимо обвързване на идващите министри оповестиха още от партията

Петков и Василев са уверени, че България ще има съдружно държавно управление.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР