Никакви имена на министри, както и никакви предложения от различните

...
Никакви имена на министри, както и никакви предложения от различните
Коментари Харесай

Продължаваме промяната: Не сме обсъждали никакви имена за министри

Никакви имена на министри, както и никакви оферти от другите съдружни сътрудници не са постъпвали. Това ще стане едвам откакто бъдат основани общите цели и политики по браншове. Едва тогава ще бъдат търсени и най-компетентните, най-квалифицираните и най-подходящите хора, които да поемат отговорност за реализирането на тези политики .
Това оповестиха от партия " Продължаваме промяната " дефинираха като " спекулации " публикувания в някои медии лист на проектоправителство .

В този лист за министър председател е посочен Кирил Петков , за министър на финансите - Асен Василев , на правораздаването - Христо Иванов , а на вътрешните работи - Бойко Рашков .
" Както неведнъж към този момент декларирахме, първа задача на идните през другата седмица и започващи от 23-ти ноември съдружни договаряния, е уточняване на политики по браншове и основаване на начален документ като основа за бъдещо съдружно съглашение ", показват още от групировката на Кирил Петков и Асен Василев.


Пред Даниел Лорер от " Продължаваме промяната ", чието име попада в листата като предстоящ министър на външните работи, беше безапелационен, че в партията му не са правили сходни описи и че диалози за имена на министри към момента не са водени: " Всичко това са спекулации. Започваме с договарянията за политики , ще приказваме за хората по-късно ".



Георги Гьоков от Българска социалистическа партия също отхвърли да му е оферират поста на министър на труда и обществената политика. Любомир Каримански от " ИТН " съобщи, че не е получавал предложение за министър на стопанската система : " Категорично не са водени такива диалози. В момента по този начин или другояче сме се разбрали, че преди да минат обособените политики, няма да се водят такива диалози ", добави той.

Като участник в бъдещия кабинет е спрягано и името на някогашния ръководител на Народното събрание Ива Митева .

Междувременно стана ясно, че експертните диалози за сформиране на държавно управление стартират на 23 ноември . Първата тематика е Енергетика, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира научастници в диалозите.

Групите ще са 18, по тематики: Енергетика, Икономика, Транспорт, Правосъдие, Здравеопазване, Образование, Електронно държавно управление, Земеделие, Вътрешна сигурност, Екология, Регионално развиване, Култура, Труд и Социални грижи, Туризъм, Национална сигурност, Спорт, Финанси и Международни връзки. Във всяка една от тях ще има по трима души от всяка от договарящите партии - Политическа партия, Има Такъв Народ, Демократична България и Българска социалистическа партия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР