Никаква необходимост няма за лица, които извършват битови престъпления и

...
Никаква необходимост няма за лица, които извършват битови престъпления и
Коментари Харесай

Съдия Лалов: Трябва ли дете да се чувства нападнато от държавата, независимо дали е извършило престъпление

" Никаква нужда няма за лица, които правят битови закононарушения и не засягат тероризъм, да не бъдат уведомявани техните близки. Особено за децата това е пагубно. ", съобщи в предаването " 120 минути " по БТВ Методи Лалов - арбитър в Софийския областен съд.
Той разяснява новия закон, съгласно който околните на пълнолетни лица, арестувани за закононарушение, няма да бъдат уведомявани 48 часа, а на малолетните - 24 часа. Според Лалов, без значение дали едно дете е почтено, или отговорно, посредством новите ограничения ще пострада душeвността му, като то може да се усеща нападнато от страната и даже изоставено от околните си. А в действителност те са хората, които следва да преценяват кой юрист да го пази.
По думите на софийския арбитър, това ще е удар във въздуха и визира безпричинно основни цивилен права. Представя се, че е в осъществяване на европейска инструкция, само че тя не слага условие да се реализира тъкмо това, което се прави сега в България с този закон. " Ако това е трудът, са си изгубили времето, с цел да създадат нищо. ", безапелационен е Методи Лалов. Той акцентира, че директивата е ориентирана към хипотези, касаещи тероризъм и незаконни групи, за - арестуваният да не уведоми своите съучаастници, да не избягат и прочие.
Припомняме, че през вчерашния ден в предаването " Тази събота " по БТВ заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се изрече, питайки риторично " какъв е казусът да не бъдат известени родителите на дете, което е хванато с взривни субстанции или опиати ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР