Никакъв оптимизъм не се задава. Би трябвало на масата да

...
Никакъв оптимизъм не се задава. Би трябвало на масата да
Коментари Харесай

Владимир Чуков за конфликта в Газа: Не се задава никакъв оптимизъм

Никакъв оптимизъм не се задава. Би трябвало на масата да има пътна карта какво вършим след тази война. На фона на всички избори, които чакат света през 2024 година, тази война няма по какъв начин да не се повлияе. Това сподели арабистът проф. Владимир Чуков.

" Има несъгласия вътре в самото израелско държавно управление, сред държавното управление и опозицията, сред " Хамас “ и " Фатах “, от през вчерашния ден несъгласие сред " Хамас “ и Иран, и най-важното - несъгласия сред Нетаняху и администрацията на Джо Байдън. Говори се, че през януари ще спре интервенцията на израелската войска, тъй като стартират първичните избори в Съединени американски щати. Когато се спре тази интервенция, има двама непокорни министри в държавното управление на Нетаняху, които споделят, че ще се отдръпват, което значи, че ще падне държавното управление “, добави проф. Чуков пред бТВ. 

По думите му ахилесовата пета на Европа е миграцията и по тази причина обстановката в Ивицата Газа влияе на Западна Европа.

" Западна Европа е доста уязвима на всичко, което се случи в Газа, защото това са милиони мигранти, към този момент жители на тези страни, които въздействат на взимането на решения. Австрия има избори при започване на юни, нашето участие е част от диспута сред обичайна консервативна партия на Карл Нехамер и техните съперници от партията на Йорг Хайдер, т.е. нашето участие в Шенген е част от настроения, които се въздействат от тази война “, сподели още Владимир Чуков. 

Проф. Чуков разяснява и казаното от военния министър, че се дискутира България да се причисли към интернационална интервенция за отбрана на корабоплаването в Червено море и Аденския залив.

" Като страна по тези терористични, пиратски набези, осъществени против два кораба – единия български, а другия – с български екипаж, няма по какъв начин да останем безмълвни на това, което вършат хутите. Трябва да демонстрираме взаимност с тази коалиция на Съединени американски щати против хутите. Логично и обикновено е да дадем нашата милостиня, какъв брой е тя – ще каже министерството на защитата “, сподели Владимир Чуков.

По думите му България също би трябвало да договаря с хутите за освобождението на нашите моряци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР