Никакъв напредък по споразумението за Брекзит. Това е резултатът от

...
Никакъв напредък по споразумението за Брекзит. Това е резултатът от
Коментари Харесай

След Залцбург: никакъв напредък по Брекзит

Никакъв прогрес по съглашението за Брекзит. Това е резултатът от работната вечеря на водачите на Европейски Съюз в Залцбург, Австрия, написа " Ройтерс ". Основната пречка е въпросът за режима на ирландско-британската граница.

" На този стадий сме в застой. Няма напредък ", сподели президентът на Литва Далия Грибаускайте.

" По въпроса за границата няма прогрес. Нека забележим какво ще покаже полемиката сред 27-те на следващия ден ", разяснява словашкият министър председател Петер Пелегрини. Във въпросната полемика ще се съберат водачите на страните членки без Тереза Мей.

Британският министър-председател е безапелационна, че Англия ще излезе от Съюза през март и че нов референдум по въпроса няма да има. В речта си Мей попитала сътрудниците си по какъв начин биха постъпили, в случай че от тях изискат да се съгласят с " юридическо делене " на техните страни. Това целял Европейски Съюз с настояването за граница без граничен надзор сред Република Ирландия и Северна Ирландия. Това означавало английската провинция да остане територия, в която да важат икономическите правила на Европейски Съюз.

Според нея казусът можел да бъде позволен, в случай че се подсигурява " търговия без спънки ".

Че липсва прогрес удостовери и ирландският министър председател Лео Варадкар в Залцбург през вчерашния ден. Шефът на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер също сподели пред кореспонденти, че съглашението с Англия към момента е " прекомерно надалеч ".

Според договарящия екип на Брюксел казусът не е единствено митнически - би трябвало да се подсигурява, че влизащите в Европейски Съюз английски артикули ще бъдат създадени съгласно разпоредбите на Европейски Съюз - нещо,което Лондон желае да избегне.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР