Никакъв мирен план или инициатива, никакво посредничество не трябва да

...
Никакъв мирен план или инициатива, никакво посредничество не трябва да
Коментари Харесай

Украйна за пореден път изключи отстъпване на територии или прекратяване на боя

" Никакъв кротичък проект или самодейност, никакво ходатайство не би трябвало да включва юридическа или действителна загуба на украински територии ", сподели министърът след среща с португалския си сътрудник Жоау Гомеш Кравиньо.

" Никаква самодейност, никакво ходатайство не би трябвало да се основава на предпоставката, че би трябвало да замразим спора и тогава да забележим какво ще се случи ", добави Кулеба, говорейки пред публицисти на британски.

Преди дни, на 17 май, Кулеба сподели същото и на специфичния делегат на Пекин в Киев - Ли Хуей. По време на диалозите с него украинският външен министър бе безапелационен, че страната му няма да одобри никакви оферти за преустановяване на войната с Русия, които включват загуба на територия или заледяване на спора. Това бе първата аудиенция на почитан китайски делегат в Украйна след съветското настъпление.

" Всяко ходатайство би трябвало да докара до цялостното възобновяване на териториалната целокупност на Украйна ", удостовери през вчерашния ден Дмитро Кулеба. Той пристигна в Лисабон, с цел да взе участие в среща на групата " Билдерберг ", която тази година се организира в португалската столица и ще завърши през днешния ден.

Украинският президент Володимир Зеленски се срещна през вчерашния ден в Джеда със саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман и му благодари за поддръжката за суверенитета на Украйна.

Още през март 2022 година, седмица след началото на съветската инвазия в Украйна, фактическият водач на монархията от Персийския залив прикани за " политическо решение " на спора и предложи да посредничи за разрешаването му в телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин.

Сега Зеленски ще вземе персонално присъединяване в срещата на върха на Г-7. Той ще се включи в сесията, отдадена на мира и сигурността, дружно с водачите на най-развитите страни и поканените водачи на трети страни, измежду тях и Европейски Съюз.

Украинският президент се чака да дойде в Хирошима през днешния ден и да организира двустранни срещи с други участници в срещата на върха на Г-7, в това число с президента Джо Байдън, президента на Франция Еманюел Макрон и премиера на Япония Фумио Кишида.

Очаква се Байдън да обяви нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 375 млн. $, съобщи Ройтерс. Подкрепата ще включва артилерия, муниции и реактивни системи за залпов огън " ХАЙМАРС ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР