Никак не са малко българите, които избират Турция за отмора.

...
Никак не са малко българите, които избират Турция за отмора.
Коментари Харесай

Много лоша новина за българите, решили да отмарят Аll inclusive в Турция!

Никак не са малко българите, които избират Турция за почивка. Да, само че Анкара готви огромна брадва, обвързвана с Аll inclusive. Туристическият бранш в Турция обмисля дали да не се откаже от системата Аll inclusive, написа вестник „ Хюриет ", базирайки се на Конфедерацията на търговците и занаятчиите.

Според сектора системата към този момент се е изчерпала и макар че броят на туристите е надхвърлил равнищата от 2014 година, приходите не нарастват и даже понижават.

Турският министър на туризма и културата Мехмед Ерсой също счита, че нещо би трябвало да се промени и че страната би трябвало да се стреми към растеж на парите, които един екскурзиант оставя.

В момента, по данни на хотелиерите, междинният доход от една стая е 76 евро на ден. Очаква се през 2018 година Турция да бъде посетена от 36 милиона туристи, които ще донесат доходи от към 30 милиарда $ – 4% от Брутният вътрешен продукт.

Най-много са туристите от Русия – за предходната година те са били 4,5 милиона, следвани от германците – 3,5 милиона, а българите, които са посетили Турция, са 1,85 милиона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР