Ник Кирьос за пореден път показа, че пресконференциите му никога

...
Ник Кирьос за пореден път показа, че пресконференциите му никога
Коментари Харесай

Кирьос: Напомних на медиите, че съм сред най-добрите


Ник Кирьос за следващ път сподели, че конференциите му в никакъв случай не са скучни. След вчерашната си победа над Филип Краинович колоритният австралиец съобщи, че този резултат е обръщение за медиите, както и за всички, които не му отдават нужното почитание. Световният №40 разяснява също и упования с голям интерес конфликт сред него и Стефанос Циципас в трети кръг.

„Не знам каква беше разликата сред досегашните мачове. В първи кръг равнището ми беше извънредно и въобще не е това, към което се стремя. През последните седмици се трудя доста настойчиво както на тренировките, по този начин и в мачовете и по тази причина бях отчаян от себе си макар успеха. Резултатът против Краинович беше обръщение в отговор на неналичието на почитание към мен от страна на медиите. Напомних им, че към момента съм в шампионата, че играх полуфинали в Щутгарт и Хале и че съм измежду 30-те най-високо сложени на Уимбълдън. Просто бързо увещание за всички вас“ – съобщи първенецът на двойки от Australian Open.

Кирьос разяснява и кои съгласно него са били основните моменти от мача против Краинович. „Подобно на всички други играчи, когато се усещам добре както физически, по този начин и душевен, има доста огромен късмет да играя добре. Още през цялото време бяха убеден както на сервис, по този начин и на ретур. Създадох му доста проблеми и демонстрирах, че към момента съм добър. Понякога имам възприятието, че никой не ме уважава“.

Австралиецът бе запитан и дали чака мачът сред него и Циципас да бъде на Централния корт. „За мен е без значение на кой корт ще играем. На Уимбълдън всички кортове са красиви, тъй че нямам желания. Въпреки това мисля, че мач сред мен и Циципас заслужава да бъде подложен на Централния корт. Спечелили сме това право. Аз и Стефанос сме две от най-големите звезди на тениса и се надявам да успеем да предоставим на почитателите зрелището, което очакват“.

Световният №40 обаче реагира много по-остро, когато бе запитан за момента от мача против Пол Джъб, в който се изплю по посока на почитател, който поддържаше съперника му.

„Плюнката? за какво ме питаш за неща от преди няколко дни? Може би тъй като нямаш какво друго да напишеш през днешния ден? Както споделих, желаех да припомня на всички, че съм измежду най-хубавите тенисисти, защото доста хора не ме почитат поради някои неща, случили се на корта. Сега обаче не се случи нищо извънредно и това ми харесва. Какво ще напишеш за държанието ми в този мач? Нищо“.

„Чувствам се доста добре в кожата си. Някои хора се пробват да ме срутен, само че няма да съумеят. Единственото, което бих желал да кажа на хората, които гледат мачовете или конференциите ми, е да си имат вяра и да бъдат себе си, а не това, което другите желаят. Честно казано, не ме интересува дали ще проверяват това, което се случи в първия мач. Знам с какво способствам за спорта. Аз съм един от най-важните хора в тениса. Няма потребност да разследвате това, тъй като е реалност. Преминал съм през доста трудности и съм горделив да бъда тук и да играя по този метод. Да вземам участие на Уимбълдън е сбъдната фантазия за мен“ – приключи втората ракета на Австралия.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР