Ник Кирьос се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на

...
Ник Кирьос се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Кирьос пречупи американец за втори 1/4-финал на Ол Ингланд Клъб

Ник Кирьос се класира за четвъртфиналите на Откритото състезание на Англия по тенис, откакто надделя Брандън Накашима в пет сета – в обособените елементи 4-6, 6-4, 7-6 (2), 3-6, 6-2, за към три часа и 10 минути игра .
Ник Кирьос.
Ексцентричният австралиец изостана в частите след един-единствен пробив в откриващия сет, пристигнал в десетия гейм. 56-ият в света Накашима обаче позволи брейк в третия гейм на втората част, който се оказа основен за изравняването на сетовете. Третият бе решен в тайбрек, а там по-солидна игра сподели Кирьос. Американският му конкурент не се съобщи и взе три поредни гейма в края на четвъртия сет, с цел да вкара нещата в финален пети.

В него Кирьос обезкуражи противника с два бързи пробива и доигра умерено срещата, макар че имаше проблем в дясното рамо, за място на втория си четвъртфинал в Лондон, осем години след първото си присъединяване в тази фаза на шампионата, когато победи двукратния първенец Рафаел Надал. Австралиецът записа впечатляващите 35 аса против единствено три двойни неточности, като приключи със 78 печеливши удара против 42 непредизвикани неточности. В спор за място на полуфиналите той ще играе с чилиеца Кристиан Гарин, който се класира за първия си четвъртфинал в шампионатите от Шлема след страховит поврат от 0-2 сета против сънародника на Кирьос – Алекс Де Минор, 2-6, 5-7, 7-6 (3), 6-4, 10-6.

Тейлър Фриц също откри място в последните осем на Уимбълдън след чист триумф над 99-ия в света Джейсън Къблър от Австралия. Той ще чака в идната фаза спечелилия от последния осминафинал в мъжката скица на сингъл сред Ботик ван де Зандсхулп и Надал. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР