Ник Кирьос показва досега в Мелбърн на Аустрелиън Оупън своята

...
Ник Кирьос показва досега в Мелбърн на Аустрелиън Оупън своята
Коментари Харесай

Следващият съперник на Гришо буди големи австралийски надежди

Ник Кирьос демонстрира до момента в Мелбърн на „ Аустрелиън Оупън ” своята положителна страна и разсънва огромни очаквания в родината си. След неговата четирисетова победа против французина Жо-Вилфред Цонга любимецът на публиката е на 1/8-финал, където го чака Григор Димитров.

Род Лейвър е към този момент на 79 години. Той е кумир на цели тенис генерации. Човекът, който два пъти е печели същинския Голям шлем – всичките четири шампионата в една календарна година. Лейвър е и човек, който има натъртено око и аналитична заостреност, която може да се съпоставя с тези на по този начин наречените тенис специалисти по радиото и малкия екран. При Лейвър никога не е национализъм, когато разказва своя съотечественик и неприятно момче Ник Кирьос като „ най-големия гений ” в тура. В същото време легендата е и сериозен, казвайки: „ Колко е неприятно да би трябвало да виждам по какъв начин Ник пропилява своя капацитет ”.  

Още преди мача с Цонга Лейвър изпрати две послания към Кирьос посредством обществените мрежи. Първото от тях бе, че ще се радва изключително на тази огромна борба, а второто, че фаворизира австралиеца. Великият Род Лейвър не бе отчаян ни минимум, тъй като сънародникът му победи след 7:6(5), 4:6, 7:6(6), 7:6(5) в четирисетов трилър на корта, траял над три часа. Така австралиецът удостовери, че е от време на време е невъзмутим, различен път експлозивен и въпреки всичко контролиращ себе си войник, чиято игра радва почитателите. Кирьос не е тенисист, от който може да се чака липса на дисциплинираност или пък да има проблеми с мотивацията.

„ В момента бера плодовете на вярната подготовка за сезона ”, споделя австралиецът, който чака нов огромен конфликт на 1/8-финалите против сегашния първенец от финалния за годината шампионат на АТП в Лондон. Това е намиращият в мощна форма и самонадеян Григор Димитров. „ Ще бъде равностойна борба. Победителят сигурно ще играе решаваща роля и в битката за купата ”, допуска друга легенда на тениса Джон Макенроу.

Кирьос, който дълго време бе считан за абсурден тенисист също като своя съотечественик Бърнард Томич, тези дни е изцяло естествен експерт, който се е концентрирал върху протичащото се и изпитва наслаждение от работата си.

Рядко в своята кариера Кирьос е бил толкоз постоянен и прозорлив, както от началото на 2018 година. Той стартира сезона с успех пред лична аудитория в Бризбейн, където на финала имаше за противник Димитров. На българина също от години се предсказва огромно бъдеще, само че до триумфа му в Лондон предишния ноември нямаше задоволително хъс да потвърди гения си.

Кирьос наподобява се е взел в ръце или най-малко за момента. Може би това има някаква връзка и с фондацията за деца в неравностойно състояние, която основа и на която към този момент подари 100 000 австралийски $. Той желае да бъде запомнен като някой, „ който е оказал помощ на други хора, а не безусловно като страховит тенисист ”, споделя самият Кирьос. Може би пък и с двете неща ще се оправи еднообразно добре, с цел да бъде страхотния експерт и положителния човек Кирьос.

По материал на Йорг АЛМЕРОТ, tennisnet.com
Превод от немски на Георги Красимиров Георгиев/БЛИЦ СПОРТ

АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, МЪЖЕ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, ЖЕНИ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР