Ник Кирьос по-рано този месец се завърна обратно на корта

...
Ник Кирьос по-рано този месец се завърна обратно на корта
Коментари Харесай

Макар и без да пробие съперника: Кирьос изкова драматичен успех на старта в Майорка!

Ник Кирьос по-рано този месец се завърна назад на корта за тревните съревнования, откакто за поредна година си взе двумесечна пауза по време на клей сезона. Австралиецът досега се включи на шампионатите в Щутгарт и Хале, като доближи полуфинал и в двата немски града, но към момента не може да разкрие цялостния си капацитет върху зелената настилка, заради което не съумя да откри място измежду поставените за започващия идния понеделник Уимбълдън.

Двойковият първенец от АО през днешния ден откри акцията си на конкуренцията в Майорка, която се явява генерална подготовка преди старта на третия,,мейджър " за годината, като жребият отреди на канбереца в първи кръг да срещне клей експерта Ласло Джере. Сърбинът се показа много над предстоящото за него в конфликта, като даде сериозен отпор на именития си съперник, само че Кирьос привидно изненадващо не прояви бурния си манталитет в сложните моменти, като остана относително спокоен, с цел да реализира поврат, отмъквайки успеха след 5:7 7:6(1) 7:6(1). С триумфа си международният номер 45 се класира за втория кръг в курортния испански град, където ще се изправи против локалния любим и някогашен полуфиналист от Уимбълдън - Роберто Баутиста Агут.

Австралиецът си обезпечи брейкбол още при дебютното подаване за мача на Джере, който пропиля, и не след дълго още веднъж разполагаше с подобен в петия гейм, само че историята се повтори и паритетът се резервира. Постепенно сервиращите постановиха своята доминация, като канберецът неколкократно беше покрай това да се сбори на ретур, обаче по този начин и не направи последната крачка, с цел да станем очевидци на неочакван миг в 12-я гейм, когато балканецът се възползва от неточностите в играта на съперника и си обезпечи сетбол, който оползтвори с помощта на удар в навън от противника, с цел да шокира любимеца в мача и феновете по трибуните, грабвайки откриващия сет.

Underarm serve: PERFECTED ✅
— Tennis TV (@TennisTV)

Втората част потегли безпроблемно за подавачите, като последователно сърбинът се утвърди в лидерската позиция на корта и даже съумя да доближи брейкбол в осмия гейм, прочут ни като по този начин наречения прикрит мачбол, но някогашният номер 13 изстреля неспасяем ас по правата и своебразно оцеля в срещата, предизвиквайки тайбрек. Там Кирьос очевидно се усещаше в свои води и откакто си завоюва мини пробив още при първия сервис на съперника, то получи съществено ентусиазъм в играта си и несмущаван до края на дългия гейм трупаше точки в актива си, с цел да изпрати дуела в решителната му фаза.

Джере не се повлия от обстоятелството, че изпусна водачеството в общия резултат и повиши доста нивото си при започване на заключителната част, като разполагаше с общо шест благоприятни условия за пробив в първите два гейма на двойковия първенец от АО, само че по този начин и не се възползва от възможностите си, заради което паритетът цареше на корта. От този миг нататък нито един от посрещачите даже не беше покрай това да реализира освен това на ретур и разумното се случи, като още веднъж тайбрекът трябваше да дефинира на чие име ще бъде записан сетът, а с това и успеха. В дългия гейм събитията от по-рано в срещата се повториха до последния подробност, откакто Кирьос беше безмилостен във всеки от ударите си, с цел да поведе с 5:0, обезкуражавайки противника, и рутинно с ас оползтвори мачбола си по пътя към крайния триумф в конфликта.

Comeback Kygs
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР