Ник Кирьос никога не е бил еталон за спазването на

...
Ник Кирьос никога не е бил еталон за спазването на
Коментари Харесай

Демоните на Кирьос: Присъден наказателен гейм и грозни обиди към съдията

Ник Кирьос в никакъв случай не е бил пример за спазването на тенис етикета и получихме следващото доказателство по тази причина през вчерашни ден. Австралиецът не спря да наскърбява основния арбитър Карлош Бернардеш по време на дуела си от четвъртия кръг на Мастърса в Маями и най-после получи справедливо наказване за държанието си, защото започва втория сет непосредствено от пробив пасив и Яник Синер напълно се възползва от обстановката, надделявайки изрично над екстравагантния си противник, който към този момент нямаше никаква вътрешна сила да се бори за триумфа. Нека обаче въпреки всичко да забележим повода за ескалирането на събитията и какво провокира тези неприятни подиуми на корта.

Проблемите на Кирьос със съдията започнаха още от първите минути на мача, когато австралиецът пропусна опция за пробив и се нахвърли върху арбитъра, тъй като публиката е била прекомерно шумна по време на разиграването, както и в целия ход на дуела. Ник не спираше да прави намеци по какъв начин Бернардеш е извънредно слаб в осъществяването на работата си и не може въобще да управлява даден мач.

Световният номер 102 стигна още по-далеч, завявайки по какъв начин от ATP би трябвало да назначат напълно нови хора на въпросната служба, тъй като сегашните съдии на стол не стават за нищо. 26-годишният състезател също по този начин не пропусна да изкаже недоволството си от втория по величина корт на конкуренцията, сравнявайки го с алена настилка и искаше да знае заради каква причина е толкоз друг от централния подобен.

Опитният бразилец продължи да лази по нервите на канбереца, защото уоки-токито му се включи, до момента в който топката беше в игра и точката трябваше да се преиграе. Това провокира нова порция мнения от първенеца на Аустрелиън Оупън при двойките, чийто разум не можеше да побере по какъв метод въобще е допустимо да работиш на такова високо равнище и да нямаш визия по какъв начин работи служебната ти техника.

Дойде ред на тайбрека в първия сет, а нещата не се развиваха добре за Кирьос и той заби ракетата си в земята, откакто пропусна елементарен форхенд и получи второто си предизвестие в срещата. Стигне до 5:3 точки в интерес на Синер и тъкмо в този миг стартира същинското експлоадиране на Ник, което беше подбудено от присъдената му наказателна точки.

Австралиецът настояваше, че просто е говорел на собствен другар в публиката, до момента в който Бернардеш твърдеше, че още веднъж е имало подигравателни реплики по негов адрес. Тогава някогашният номер 13 го попита дали е наранил неговите усеща, а южноамериканецът просто го прикани да спре с приказките и да играе тенис. Последва двойна неточност на непоставения играч, която постави завършек на сета и той се разкрещя на съдията, пробвайки се да разбере предходното му решение и къде е видял въпросното неспортсменско държание.

Бразилецът пък към този момент не обръщаше внимание на вбесения тенисист и пренебрегва неговата молба да повика супервайзора на шампионата. Гневът на Ник не спря дотук, защото нова ракета беше потрошена в същата отмора и по този начин той си " завоюва " наказателни гейм. Лошото в тази ситуация беше, че тъкмо Кирьос трябваше да сервира за начало на втората част и италианецът се снабди с непредвиден пробив задатък, чието съществуване му даде нужното успокоение и той справедливо се поздрави с успеха.

Канберецът пък изрично отхвърли да се ръкува с арбитъра, като го назова " ши*бан бавноразвиващ се " и напусна мигновено корта.
Вижте тази обява в Instagram.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР