Ник Кирьос многократно е заявявал с пълна увереност, че неговият

...
Ник Кирьос многократно е заявявал с пълна увереност, че неговият
Коментари Харесай

Кирьос с най-висока успеваемост при подаванията си през 2022


Ник Кирьос неведнъж е заявявал с цялостна убеденост, че неговият сервис е най-хубавият в Тура. Повечето хора одобряват това като следващата демонстрация на надменност от страна на колоритния австралиец, който в никакъв случай не се е тормозил да прави гръмки изявления. Годишната статистика на ATP обаче демонстрира, че в това самоуверено изказване има сериозна доза истина.

Кирьос е спечелил изумителните 92,88% от сервис геймовете си през годината, като изпреварва нормалния водач в тази ранглиста Джон Иснър (91,71%). Освен това международният №22 е пласирал 747 аса, което го прави едноличен лидер и по този индикатор.

Хуберт Хуркач оформя челната тройка в своеобразното нареждане (90,55%), а след него се подреждат Максим Креси (88,77%), Матео Беретини (87,80%) и Новак Джокович (87,71%).

Неслучайно точно сервисът бе главното оръжие в арсенала на Кирьос в най-успешните за него интервали от годината – сезонът на трева и шампионатите в Северна Америка. Австралиецът игра полуфинали в Щутгарт и Хале, преди да стигне до мача за трофея на Уимбълдън. Последва купа във Вашингтон, както и четвъртфинали на Мастърса в Монреал и на US Open.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР