Ник Кирьос е един от най-своенравните състезатели в Тура, като

...
Ник Кирьос е един от най-своенравните състезатели в Тура, като
Коментари Харесай

Бивш №1: Кирьос е прав, че причината за наказанието бе нараненото его на съдията

Ник Кирьос е един от най-своенравните състезатели в Тура, като неговият плевел характер го е замесвал в не един и два абсурда през годините. По време на осминафинала си против Яник Синер нощес австралиецът още веднъж затвърди репутацията си на " неприятното момче на тениса ", защото в хода на целия дуел не спря да насочва обидни реплики към съдията на стола Карлос Бернардеш, поставяйки под подозрение качествата му като съдия и заявявайки, че от АТР би трябвало да назначат нови съдии, защото сегашните не стават за нищо.

Тези непрекъснати обиди доведоха до наказателна точка за канбереца в тайбрека на първата част, като по време на последвалата отмора международният №102 насочи обвиняване, че повода за това се крие в нараненото его на бразилския рефер, което, от своя страна, докара и до углавен гейм за канбереца.

Своето мнение по случая изрече някогашният №1 Анди Родик, който показа, че по никакъв метод не заема страната на Кирьос, само че в същото време поддържа думите му, че Бернардеш го е глобил, защото се е почувствал обиден от репликите на австралиеца.

" След като получиш предизвестие, не можеш да си позволиш да направиш нещо друго, което би довело до ново такова. На няколко пъти Ник повтори, че Карлос е неприятен арбитър и не може да се оправи със задачата си. Това ме кара да имам вяра, че Кирьос е прав в изказванието си, че Бернардеш, който доста одобрявам, се е засегнал и по тази причина е дал углавен гейм. Нямаше нищо неспортсменско в държанието на Кирьос. Причината в действителност беше нараненото его на съдията. Начинът, по който Ник опита да се оправи със обстановката обаче, бе изцяло неправилен ", добави още първенецът от Откритото състезание на Съединени американски щати през 2003 година

Източник: Essentially Sports

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР