Ник Кириос се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство

...
Ник Кириос се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство
Коментари Харесай

Гришо срещу Кириос в спор за място на 1/4-финалите в Мелбърн

Ник Кириос се класира за четвъртия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис, където ще играе против номер 3 в схемата Григор Димитров.

Кириос, четвъртфиналист в шампионата от 2015 година, победи финалиста от 2008 година Жо-Вилфред Цонга (Франция) със 7:6(5), 4:6, 7:6(6), 7:6(5) за 3:17 часа.

Представителят на домакините завоюва последните пет точки в тайбрека на четвъртия сет, с цел да затвори мача. Така Кириос резервира очаквания да стане първият първенец от Австралия в шампионата за последните 42 години. През 1976 година купата завоюва Марк Едмъндсън (Австралия), а Лейтън Хюит загуби финала през 2005 година от Марат Сафин (Русия).

Кириос губеше с 2:5 в тайбрека, само че съумя да вземе пет следващи разигравания против Цонга, който изпитваше проблеми с коляното.  " Той е необикновен и знаех, че ще бъде доста сложен мач. Бях наясно, че един пробив може да реши дуела. Днес сервирах доста добре, удовлетворен съм от успеха ", сподели Кириос след мача.

Номер 17 в схемата Кириос ще играе против най-хубавия български тенисист Григор Димитров в четвъртия кръг, който по-рано през днешния ден победи Андрей Рубльов (Русия) с 6:3, 4:6, 6:4, 6:4. 22-годишният Ник Кириос е номер 17 в международната класация. Той има четири трофеи в кариерата си и е проработил 5600640 $ от наградни фондове като експерт. 

Българинът има две победи в три мача против 17-ия в света сега Кириос, като за последно Димитров загуби с 6:3, 1:6, 4:6 против Кириос на полуфиналите в Бризбейн при започване на януари. В последния мач от мъжката скица в Мелбърн номер 6 и първенец от Откритото състезание на Съединени американски щати през 2014 година Марин Чилич (Хърватия) се класира за четвъртия кръг след победа над Райън Харисън (САЩ) със 7:6(4), 6:3, 7:6 (4) за 2:29 часа, написа gol.bg.

Чилич, полуфиналист От Откритото състезание на Австралия през 2010 година, доближава до четвъртия кръг за пръв път в последните 7 години. Хърватинът пласира 16 аса в мача и 53 печеливши удара. В спор за място на четвъртфиналите Чилич ще играе против номер 10 Пабло Кареньо Буста (Испания).

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР