Ник де Врийс направи своя неочакван дебют във Формула 1

...
Ник де Врийс направи своя неочакван дебют във Формула 1
Коментари Харесай

Колко бързо Ред Бул открадна Ник де Врийс след Гран При на Италия?

Ник де Врийс направи своя непредвиден дебют във Формула 1 по време на конкуренцията за Гран При на Италия. На „ Монца “ нидерландецът размени Алекс Албон от началото на третата подготовка в екипа на Уилямс, поради апендцита, който разви тайландският водач.

Въпреки много лимитираното си време за подготовка, почти 25 минути, Де Врийс направи доста мощна подготовка в „ Храма на скоростта “, в която победи доста по-опитния Никола Латифи и се класира на 13-то място, само че поради множеството санкции на други водачи потегли осми. В самото съревнование той съумя да се финишира на девета позиция, с което завоюва две точки в своя дебютен старт във Формула 1.

Естествено това мощно показване на Де Врийс притегли интерес към него и в последна сметка той подписа с отбора на Алфа Таури за сезон 2023. Във Фаенца нидерландецът ще размени преминаващия в Алпин Пиер Гасли.
 Ник де Врийс си избра номера, с който ще взе участие във Формула 1 Ник де Врийс си избра номера, с който ще взе участие във Формула 1
Както към този момент добре знаем за договарянията сред Де Врийс и Ред Бул в лицето на доктор Хелмут Марко спомогна и международният първенец Макс Верстапен. Пилотът на Ред Бул е споделил на своя съотечественик още във вторника след старта на „ Монца “ да се обади на доктор Марко, а единствено ден по-късно той към този момент е бил в Грац (Австрия), с цел да приказва лице-в-лице с моторспорт съветника на „ Биковете “.

„ Ник към този момент водеше диалози с други тимове, само че хубавото на Ред Бул и Хелмут е, че когато Хелмут те желае в неговата кола, то нещата се случват доста бързо. Помня, че той му се обади във вторник и още в сряда или четвъртък беше в Грац, където организира още един диалог с Халмут. По него време Пиер към момента разговаряше с Алпин и нямаше по какъв начин незабавно да се подпише договорът “, изясни Верстапен.
 Д-р Марко чака Де Врийс да бъде водачът на Алфа Таури Д-р Марко чака Де Врийс да бъде водачът на Алфа Таури
Привличането на Де Врийс от страна на Алфа Таури бе публично оповестено няколко часа преди началото на квалификацията за Гран При на Япония при започване на октомври. Малко преди този момент да се случи бе доказана и новината, че Гасли ще размени Фернандо Алонсо в отбора на Алпин.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР