Нижний Новгород. При взрив в институт в руския град Дзерджинск

...
Нижний Новгород. При взрив в институт в руския град Дзерджинск
Коментари Харесай

ТАСС: При взрив в институт в руския град Дзерджинск са пострадали 19 души

Нижний Новгород. При гърмеж в институт в съветския град Дзерджинск са потърпевши 19 души, област Нижни Новгород, предава TACC , като се базира на пресслужбата на регионалното Министерство на здравеопазването.
По-рано пресслужбата заяви, че по-голямата част от потърпевшите са получили " осколочни рани от лека и умерена тежест ".
Сега чиновниците по сигурността на института са оградили периметъра на обекта.
От Държавния научно-изследователски институт „ Кристал “ оповестиха, че жертви заради своевременната евакуация на личния състав.
От института потвърдиха, че " в действителност е имало пожар в една от постройките, вследствие на детонацията и постройката е разрушена. "
Според информацията на оперативния щаб на Министерството на изключителните обстановки, " опасност от замърсяване на въздуха след детонациите в института „ Кристал “ няма. " В момента оперативният щаб, основан от името на губернатора на Нижегородска област Глеб Никитин, работи на място.
Държавният научно-изследователски институт " Кристал " е учреден през 50-те години на ХХ век. Специализиран в основаването на взривни субстанции и смеси, както и в безвредни технологии за тяхното произвеждане, изпитване, превозване и неутрализиране.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР