“Ниито Русия, нито Украйна имат интерес от военен конфликт, той

...
“Ниито Русия, нито Украйна имат интерес от военен конфликт, той
Коментари Харесай

Румен Гечев, БСП: Това е бюджет на растежа, отговаря на препоръките на Европейската комисия

“Ниито Русия, нито Украйна имат интерес от боен спор, той би бил гибелен, въпреки и в друга степен, само че с тежки последствия и за двете страни. Това е една комплицирана геополитическа игра и ние ще забележим нейното развиване, в случай че не в околните дни, то в околните седмици.”, това уточни националният представител Румен Гечев по време на дебата в предаването “Референдум” в ефира на Българска национална телевизия.

“Това съдружно държавно управление се връща към европейската процедура – междинните стойности в брутния вътрешен артикул на страните-членки на Европейския съюз, включително и най-развитите, до преди коронавирус пандемията бяха по-високи.”, това сподели той и добави, че заради ред аргументи, свързани с брутния вътрешен артикул България е енергийно бедна и се е движила в противоположна на Европа посока.”

Факторите, които работят върху инфлацията през януари са свързани с енергоносителите на европейския пазар – природния газ – 10 пъти. Българските фамилии плащаха по-висок ток без да са отговорни.”, добави той.

“Ние желаеме да усилваме минималната работна заплата и да караме компаниите да усилват облагите си не като държат небогати работещи хора, а като обновява технологиите, търси нови пазари, покачва своята конкурентоспособност”, уточни още депутатът от Българска социалистическа партия.

На въпроса дали бюджета ще спомогне за замогването или обедняването на обществото Румен Гечев уточни, че сега няма страна в Европейския съюз, която да не е в бюджетен недостиг. “Нещо повече- бюджетния недостиг на страните от Еврозоната е 7,1 % през миналата година. Сега ще бъде 5 %. В стопанската система няма подобен израз, че в случай че има недостиг значи стопанската система е зле. Дефицитът би трябвало да е дребен по отношение на брутния вътрешен артикул.”, сподели професорът по стопанска система.

“В Европейския съюз в този момент 27 страни – в Дания се усилват пенсиите, в Малта има ограничаване, в останалите 25 страни членки няма таван на общественото обезпечаване. Получаваш 100 000 евро, плащаш си ги”, добави още той.

В умозаключение Румен Гечев уточни, че бюджетът на българското държавно управление и четворната коалиция е бюджет, който дава отговор на политиките на Европейската комисия и нейните рекомендации. Депутатът беше безапелационен, че това е бюджет на растежа, защото тази година действителният напредък с отчитане на инфлация е близо 5 %.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР