Нигерийският милиардер Алико Данготе се закани да купи Арсенал. И

...
Нигерийският милиардер Алико Данготе се закани да купи Арсенал. И
Коментари Харесай

Най-богатият африканец купува Арсенал и уволнява Венгер

Нигерийският милиардер Алико Данготе се закани да купи Арсенал. И съобщи, че първата му работа ще бъде да уволни мениджъра Арсен Венгер. Данготе е разпален почитател на " топчиите " от средата на 80-те години.

Бизнесменът ще пристъпи към договорката, само че откакто приключи работата по нова рафинерия в Лагос. Данготе сподели пред Блумбърг:

“Първата работа е да уволня треньора. Той е приключил добра работа, само че и различен би трябвало да опита шанса си ", показа най-богатият африканец.

Венгер е в Арсенал от 21 години и е с най-солиден стаж в един клуб съпоставяне с всички свои сътрудници от елитните шампионати на Европа. Не го събориха даже всеобщите митинги на почитателите предишния сезон, а неотдавна подписа нов договор за още 2 сезона.

Мажоритарен притежател на клуба е Стан Крьонке, който към този момент отхвърли оферта за 1 милиард паунда на минотарния подобен Алишер Усманов. 60-годишният нигериец обаче е убеден:

" Ако получат точната оферта, аз съм сигурен, че ще се отдръпват ", показа той във връзка с акционерите в Арсенал. И когато завърша рафинерията, ще съм в позиция да го сторя! Това е популярен отбор, добре ръководен. Но може да бъде ръководен и още по-добре ", показа още Данготе.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР