Нигерийската футболна федерация освободи националния селекционер Гернот Рор само месец

...
Нигерийската футболна федерация освободи националния селекционер Гернот Рор само месец
Коментари Харесай

Нигерия освободи селекционера си месец преди КАН

Нигерийската футболна федерация освободи националния селекционер Гернот Рор единствено месец преди Купата на африканските народи, оповестява организация "Ройтерс ". Неговото място краткотрайно ще заеме техническия шеф на организацията Аугустин Егуавон. Егуавон е прочут в България като един от хората, които играха против нашия народен тим в първата среща на Съединени американски щати '94.

Рор, който зае поста на селекционер през август 2016, изведе Нигерия до присъединяване на международните финали през 2018 и до третото място на Купата на африканските народи година по-късно. Той обаче бе строго подложен на критика поради резултатите на тима напоследък. Нигерия приключи наедно 1:1 с Кабо Верде през ноември и загуби против ЦАР през октомври.

"НФФ и господин Рор прекратиха работните си взаимоотношения. Благодарим му за свършената работа за националния тим и за цяла Нигерия ", оповестиха от централата.

Егуавон, който бе селекционер сред 2005 и 2007, ще води тима на Купата на африканските народи сред 9 януари и 6 февруари, в случай че дотогава не бъде открит нов треньор. Нигерия е в група с рекордьора по трофеи Египет, Судан и Гвинея-Бисау.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР