Нигерия изключи на 1 август високоволтовата линия, която транспортира електроенергия

...
Нигерия изключи на 1 август високоволтовата линия, която транспортира електроенергия
Коментари Харесай

Нигерия прекъсна доставките на ток за Нигер, пичустите нарекоха санкциите „безчовечни“

" Нигерия изключи на 1 август високоволтовата линия, която транспортира електрическа енергия за Нигер ", е декларирал източникът.

Страната, чиято електрическа енергия зависи на 70 на 100 от вноса от съседката ѝ Нигерия, предстои на интернационалните наказания, откогато военни смъкнаха президента Мохамед Базум преди седмица, напомня Българска телеграфна агенция.

Днес самопровъзгласилият се нов водач на Нигер Абдурахаман Чиани отхвърли глобите, от Икономическата общественост на западноафриканските страни (ЕКОВАС), като " противозаконни, несправедливи и безчовечни ", съобщи Ройтерс. 

Той съобщи в телевизионно послание в навечерието на Деня на независимостта на страната, която е някогашна френска колония, че Нигер няма да се поддаде на районния и на интернационалния напън да върне на власт президента Мохамед Базум. 

Чиани, също така, акцентира, че френските жители " в никакъв случай не са били обект и на най-малката опасност " и нямат " никаква справедлива причина да напущат Нигер ", добавя Франс прес. 

Вчера с четири полета Франция изтегли от африканската страна свои и жители на други страни. Съединени американски щати също оповестиха подготвеност да изтеглят част от дипломатите си, а Англия уточни като собствен приоритет евакуирането на жителите си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР