Ние всички сме част от Балканите, които могат да бъдат

...
Ние всички сме част от Балканите, които могат да бъдат
Коментари Харесай

Михай Тудосе: Убеден съм, че имаме едно много прагматично партньорство

Ние всички сме част от Балканите, които могат да бъдат вход към Европа, или пък излаз от Европа, съобщи министър-председателят Михай Тудосе по време на четиристранна балканска среща в Евксиноград.

 Михай Тудосе, министър-председател на Румъния: Имаме един и същи интерес и стратегически, и стопански - само че и на добросъседство, тъй че Сърбия да се причисли към Европейски Съюз. Имаме идентични стратегически ползи да имаме енергийна сигурност и самостоятелност. Много е значима газовата връзка сред Сърбия и България, и Сърбия и Румъния, електрическите връзки, по които работим, значимо е и четирите страни да действаме като един-единствен сътрудник във връзка с енергийните връзки с останалата част с Европейски Съюз и да избегнем единствения снабдител.
Тудосе истъкна, че във връзка с инфраструктурните планове е нужно да четирите страни да се кооординират, защото става въпрос за общи инфраструктурни планове, само че има и национални, което също е доста значимо, с цел да се развие една мрежа по огромните европейски коридори, които да разрешават по-малкия икономичекси продан.
Михай Тудосе, министър-председател на Румъния: Убеден съм, че имаме едно доста прагматично партньорство, историята не ни чака, не можем да губим време. Имаме една голяма опция, към този момент имаме периоди, цели, планове, които да следваме. Вярвам всички ще схванат, че този екип не е против нещо или против някого, а единствено с цел да оползотворим колкото се може по-добре огромните шансове, които има. Още по тематиката Балкански срещи на върха в Евксиноград
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР