Ние винаги сме били за спазването на Минските споразумения, защото

...
Ние винаги сме били за спазването на Минските споразумения, защото
Коментари Харесай

Борисов пред Порошенко: Винаги сме били за спазването на Минските споразумения, вълшебната дума е “мир”

Ние постоянно сме били за спазването на Минските съглашения, тъй като в случай че строим – мостове, автомагистрали – ще има повече приходи за хората. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на брифинг след диалога с украинския президент Петро Порошенко в Киев.

Борисов прикани да бъдат положени повече грижи за регионите в Украйна където живеят етнически българи и уточни, че самият украински президент е приключил българската гимназия в Болград.

На есен ще бъде образувана смесената българо-украинска комисия по образованието, която ще работи за основаването на благоприятни условия за стажове и обмяна сред университети в България и Украйна, осведоми българският министър председател. Целта е да бъдат готови учители, които ще преподават в смесените учебни заведения в Украйна, където учат доста деца с български корени.
“Това стана допустимо след приемането на новия закон за образованието в Украйна”, посочи Бойко Борисов.

“Вълшебната дума е “мир”. Трябва да създадем всичко допустимо да спасим мира, тъй като виждате какъв брой нежно е всичко към нас”, сподели още министър председателят. “Трябва да оставим неприятното обратно и да вървим напред. Това е било водещото постоянно за мен”, добави той.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР