Ние винаги носим чудото в себе си, но понякога го

...
Ние винаги носим чудото в себе си, но понякога го
Коментари Харесай

Теодора Тотева: Носим чудото в себе си, но понякога го забравяме

" Ние постоянно носим чудото в себе си, само че от време на време го забравяме. Трябва да имаме вяра в това знамение, да го храним, да му даваме светлина ", каза  в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус "  поетесата Теодора Тотева във връзка премиерната си книга " На сантиметър от чудото " в Световния ден на поезията.  

" На сантиметър от чудото " е метафора за човешкото сърце и за това, че ние постоянно носим чудото в себе си, само че от време на време го забравяме. Трябва да имаме вяра в това знамение, да го храним, да му даваме светлина и да имаме вярата, че носим в действителност чудото в себе си ", сподели поетесата.

Премиерата на книга " На сантиметър от чудото " ще се състои довечера от 19.00 часа в изложба Credo Bonum. Книгата ще показа редакторът й Георги Господинов. Това е третата книга на поетесата. 

" На сантиметър от чудото " е книга, в която дружно с редактора взехме решение да приказваме за поезията на един език, който да бъде непосредствен и да избавя ", добави Тотева. 

По думите й поезията е нещо, което действително съществува и се случва: " Да, тя в действителност пречиства, само че имам вяра в силата на поезията да сбъдва значителното в индивида. Тя е действителна, настояща, действителна. Никога не съм усещала поезията като нещо, което да ме пречисти, по-скоро като нещо, в което да пораствам, да го откривам, да го проучвам, да ме вълнува ", сподели още Тотева.  

Бистра Окереке
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР