Ние винаги имаме такива взаимоотношения с управляващия орган, заяви Йорданка

...
Ние винаги имаме такива взаимоотношения с управляващия орган, заяви Йорданка
Коментари Харесай

Общината обжалва в съда санкциите от 1.5 млн.лв. за ремонтите в центъра

Ние постоянно имаме такива взаимоотношения с ръководещия орган ", съобщи Йорданка Фандъкова във връзка наложената финансова промяна в размер на 1.5 милиона лв. от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) на Столичната община.

Министерство на регионалното развитие е открило нередности в контракта на общината с компаниите " Джи Пи груп " и " ПСТ груп ", спечелили публичните поръчки за ремонта на Зона 2 - ул. " Граф Игнатиев ", и на Зона 4 - площад " Св. Александър Невски ". Размерът на двете поръчки е над 40 милиона лв..

Финансовата промяна е била наложена през март, защото Министерство на регионалното развитие като наблюдаващ орган по оперативна стратегия " Региони в напредък " е открило, че Столичната община е наложила по-високи условия за учебен ценз при подбора на претендентите за публичната поръчка. Изискването на общината за специалистите по качеството било да имат висше инженерно обучение, само че съгласно Министерство на регионалното развитие това е лимитирало другите претенденти в търга, заяви в. " Сега ".

Санкцията на Министерство на регионалното развитие, наречена финансова промяна, е в размер на 5% от цената на всеки от двата контракта. За " Джи Пи груп " тя е 787 722 лв., а за " ПСТ груп " - към 900 000 лв..

" Обжалваме тези корекции и една от главните аргументи, поради която ни бяха наложени, са повишените условия към експертите, да са с висше обучение. Днешната тематика (дефектите по трамвайното трасе на ул. " Граф Игнатиев " ) демонстрира, че колкото са по-високи условията, толкоз е по-голяма гаранцията, че нещата ще се правят като хората ", съобщи Фандъкова.

Столичната община апелира финансовите наказания на Министерство на регионалното развитие в Административния съд-София. Делото е в начален стадий, първото съвещание се чака да е през октомври.

Кметът Фандъкова разясни, че в случай че съдът не опрости наложената промяна от Министерство на регионалното развитие, общината ще компенсира тези неналичия с налагането на още оптимални наказания на фирмите-изпълнители на ремонтите на Централна градска част. Днес Фандъкова разгласи, че постанова 280 000 лв. санкция на фирмата-изпълнител на ремонта за дефектите по трамвайното трасе на ул. " Граф Игнатиев ", появили се през уикенда.

" Този план не е завършен като цяло, тъй че следва още какво да се случва. Санкциите, които натрапвам не са последните, както за тази Зона 2, по този начин и за другата (Зона 4) ", закани се Фандъкова.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ремонтите в центъра на София (86)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР