Ние виждаме една серия от управленски провали. Укрепено ли е

...
Ние виждаме една серия от управленски провали. Укрепено ли е
Коментари Харесай

Радан Кънев: Правителството в България не съществува, виждаме серия от провали |

Ние виждаме една серия от управнически провали. Укрепено ли е държавното управление - не, то е несъществуващо. Правителството е несъществуващото - в този тежък миг, когато доближаваме близо 1000 инфектирани дневно, в случай че приказваме за здравния проблем. 

Протестът на хората е супер състоятелен, тъй като те виждат неуспеха на властта в двете значими сфери - стопанската система и здравето. 

Това съобщи евродепутатът от ДСБ/ЕНП Радан Кънев пред бТВ. 

По думите му на 15 октомври е трябвало България да показа пред Европейската комисия план за народен оздравителен проект, което " ще избрани икономическата орис на генерации българи - това са парите за превъзмогване на Коронавирус рецесията, само че и парите за акомодация на Зелената договорка и парите, с които стопанската система ни да компенсира най-малко едно 10-годишно закъснение от европейските стопански политики ". 

Преди да бъде показан пред Комисията, нали би трябвало да бъде показан пред обществото, пред бизнеса, синдикатите. Това е план, който ще дефинира дали ние ще позволим да бъдем последни или ще си повярваме, че можем да бъдем богата страна, богато общество и че можем да имаме съвременна стопанска система, добави той.

Според него няма спор с европейските сътрудници, с политици и с частния финансов бранш.

" Публичните пари, парите на данъкоплатеца могат да стигнат да запушат дупки, само че с цел да се получи този резултат на отпушване на стопанската система, на последваща фаза на икономическо развиване, би трябвало за всяка евро европейски пари да има 10 евро от частния бранш. В момента Гърция и Румъния са една обиколка пред нас. Те имат подготвени проекти - разисквани и утвърдени са пред обществата ", сподели още евродепутатът. 

Казан за ракия 

Кънев разяснява и обиколките на премиера Бойко Борисов из страната по този начин: През това време нашият министър председател седи пред казана за ракия. Разбирам, че някакви пиари са му споделили, че е автентично, само че до момента в който седи пред казана за ракия на едно пънче, гръцкият министър председател показва възстановителния си проект пред сътрудниците си в Харвард, тъй като той е лекар по стопанска система в Харвард. Там също има казани за ракия, всеки си избира къде да седи.

За покачвания кредитен рейтинг на България от Moody`s, с който Борисов се похвали преди дни във Facebook, Кънев изясни, че той служи за привличане на огромните вложители, " а това, че те не са тук го знаем всички ". Изпуснахме най-големият IT план - този на Microsoft.

Резолюцията не е изменничество, а диагноза 

" За да приемем тази агитация на властта, че разискването на напълно действителни проблеми и търсенето на подпомагане от Европа, тъй като ние сме част от нея, търсенето на поддръжка и съдействие, може да изгони вложители. Трябва да повярваме, че огромни вложители четат резолюции на Европейския парламент, а не четат действителните разбори на това, което се случва в страната. Това е все едно да кажеш, че докторът, който поставя една диагноза, е отговорен за заболяването ", разяснява Кънев. 

Според него десетки хиляди хора стачкуват към този момент 100 дни и всичко това е разказано в Резолюцията. Какъв е казусът - хората идват в България и се сблъскват с нещо, което не могат да си показват. Това, че има правосъдни решения, които не се извършват от администрацията, от властта. Това е всекидневие, образец всеки може да даде - филмът с " Осемте джуджета " е един от десетки образци ", сподели още той. 

По думите му не може да става дума за национално изменничество по отношение на текстовете за Истанбулската спогодба и ОМО-Илинден. " Разбирам сътрудниците, които са на власт, че търсят защитни тези. Всеки вади нещо, от което може да извлече полза, тъй като те имат полза да не се приказва за значимите въпроси в Резолюцията - за рисковата корупционна среда, цялостно безучастие на ръководещите за значими промени в прокуратурата, трагичното положение на медиите в България ", добави той.  

" Винаги може да се откри записка под линия за това, че България не е разрешила регистрация на ОМО-Илинден ", разяснява евродепутатът.  

Това е решение на Съда в Страсбург. Тук казусът е явен, не е дали има македонско малцинство - няма такова и не може да има, тъй като се признава фактът, че имаме обща история със Северна Македония. Очевидно България се е провалила на три каузи в Страсбург. Това чии проблем е - на евродепутатите ли, или на организацията на отбраната на България?, попита риторично Кънев. Българският съд е решил правилно обстоятелствата, а точно, че ОМО-Илинден е рискова, създадена от белградски и московски служби, с цел да скара Северна Македония и България ", изясни той. 

ГЕРБ лъже своите европейски партньори 


Радан Кънев съобщи също, че има спор в Екологичен потенциал, по време на който ЕНП установи и признава, че България има проблем с правораздаването и корупция, дотам, че партията се раздели при гласуването - 30 депутати гласоподаваха сериозно или се въздържаха при гласуването. Българските представители поеха безапелационни задължения, че страната ни ще се съобрази с съществени рекомендации. Те са за надзор на основния прокурор, без значение следствие и прокурор.

" Излиза главният прокурор в обичаната си роля на нещо като политик и споделя, че всичко това са нелепости, че би трябвало един човек да ръководи тази система, с цел да може тя да продължава да работи като чадър за едни и бухалка за други и ГЕРБ и Движение за права и свободи поддържаха това негово мнение, т.е. те доста жестоко лъжат своите европейски сътрудници ", сподели още евродепутатът от ДСБ/ЕНП. 

По думите му с помощта на тези огромни условия в Наказателно-процесуален кодекс в българския съд има сред 95 и 97% неоправдателни присъди. Всички доказателства не за политическа корупция се събират елементарно, само че доста мъчно се събират доказателства за политическа корупция, добави Кънев. 

" Прокуратурата няма право на законодателна самодейност, тя може да предложи да се произнасят присъди по жълтата преса на Пеевски ", безапелационен е Радан Кънев. Проблемът в прокуратурата е, че има един човек от горната страна, подложен от мафията, който да показва кой да се накаже и кой да се пощади ", счита той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР