Ние вече не желаем да преговаряме директно с Владимир Путин.

...
Ние вече не желаем да преговаряме директно с Владимир Путин.
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: Абсурдно е да видим Путин и Зеленски на една маса

" Ние към този момент не желаем да преговаряме непосредствено с Владимир Путин. Престъпленията, осъществени от началото на експанзията над страната ни, са прекомерно тежки, с цел да седнем на една маса. Ние не му имаме вяра. Но посредничеството на трета страна е допустимо, при изискване че руснаците са подготвени да се отдръпват “, е пояснил Дмитро Кулеба.

 

Отговаряйки на въпрос за бавното контранастъпление той е декларирал: " контранастъплението напредва постепенно, само че устойчиво. Най-големите проблеми са мощните отбранителни позиции, издигнати от руснаците през последната година. За нашите бойци не е елементарно да напредват. Но в последна сметка ще се оправим. Сещам се за борбата при Монте Касино по време на Втората международна война в Италия. Първоначално съдружниците са блокирани от страховитите немски позиции, лишава им четири месеца да ги победят, само че по-късно съумяват да освободят Рим. Ние сме в сходна обстановка, има летни и зимни окопи: сигурен съм, че ще победим ".

 

" Факторът време обаче наподобява се е трансформирал. През пролетта вашето държавно управление твърдеше, че идването на съюзническите оръжия ви дава големи преимущества. Но в този момент Путин се насочва към изборите в Съединени американски щати, които ще отклонят интернационалното внимание от Украйна. Догодина Тръмп може да завоюва ", разяснява италианското издания.

 

" Ако украинците се опасяваха, те нямаше да водят тази война. Ние вървим напред. Путин разчита на нечии избори от 2014 година насам, само че резултатите в никакъв случай не са му помагали. Все още считам, че факторът време е съдружник на нас заради това, че нашите военни благоприятни условия нарастват, до момента в който тези на Русия понижават. Ние обаче разчитаме на това, че войната в някакъв миг ще завърши в наша изгода ".

 

На въпрос за възможна победа на Тръмп, Кулега е декларира: " Баща ми твърдеше, че проблемите би трябвало да се вземат решение в последователен ред. Нека първо да забележим какво ще се случи ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР