Ние уважаваме закона Магнитски и нямаме претенции към него. Внимателно

...
Ние уважаваме закона Магнитски и нямаме претенции към него. Внимателно
Коментари Харесай

Биков иска доказателства за новите санкции по Магнитски

Ние почитаме закона " Магнитски " и нямаме искания към него. Внимателно проучваме сигнала, който се дава. Очакваме от сътрудниците и партньорските служби да дават нужните доказателства, тъй като в продължение на две години на практика нямаме присъединяване нито в ръководството, нито у контрола над някакви институции.

Това сподели в студиото на " Панорама " по Българска национална телевизия Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

" Отворени сме да забележим какви са доказателствата. Трябва да бъдат предоставени доказателства, и освен за господин Горанов, а за всички в този лист, тъй като това е работа на правосъдната система, акцентира той. При нас отговорността е лична, съобщи още Биков и добави, че ГЕРБ няма по какъв начин да реагира като партия и да даде противоположен сигнал, откакто Владислав Горанов не е нито народен представител, нито министър.
 Христо Иванов зове Гешев да подаде оставка поради новия лист
Христо Иванов зове Гешев да подаде оставка поради новия лист " Магнитски "

Той бе безапелационен, че глобите са удар по нуклеарната мафия и русофилските организации

Припомняме, че изказването му бе в отговор на въпрос за обновения лист със глобени по закона " Магнитски " български жители, в който е включен и някогашният финансов министър Владислав Горанов.

Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на още четирима сегашни или някогашни длъжностни лица от България - Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов и Николай Малинов. Аргументът е тяхното необятно присъединяване в корупционна активност в България.

В допълнение на предходните наказания, Държавният департамент постанова на Румен Овчаров, Александър Николов, Владислав Горанов и членовете на техните фамилии визови ограничавания по член 7031, б. " в " от годишния Закон за бюджетните заеми на Държавния департамент, задграничните интервенции и обвързваните с тях стратегии - тези лица и членовете на техните фамилии нямат право да бъдат допускани на територията на Съединени американски щати.

Днешната мярка се явява продължение на предходните наказания на OFAC против Делян Пеевски, Васил Божков, Илко Желязков и обвързваните с тях сдружения, които бяха глобени през юни 2021 година
 Нови 5 българи глобени по Магнитски
Нови 5 българи глобени по Магнитски

Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов

" Ние нямаме проблем да кажем, че някой е сбъркал, и това е повода толкоз дълго време да поддържаме добра кондиция и да сме първа политическа мощ. Присъда на ГЕРБ може да издава само българският гласоподавател ", безапелационен беше той.

Предизборната акция на ГЕРБ няма да мине под знака " Магнитски ", а " под знака на провокациите, които към този момент няколко пъти не сме в положение да откликнем съответно ", сподели още Биков.

Политическа партия ГЕРБ не се разграничи от Владислав Горанов в позиция, разпратена до медиите откакто името му изплува от санкционния лист на OFAC.

В позицията не се показва, че Владислав Горанов ще бъде изключен или че ще се търси друга някаква отговорност в границите на партията, а се декларира, че оповестената информация е в пълномощията на " самостоятелната правосъдна власт ".
 ГЕРБ не се разграничи от глобения Горанов
ГЕРБ не се разграничи от глобения Горанов

Информация е в пълномощията на " самостоятелната правосъдна власт "

Името на Владислав Горанов бе забъркано в абсурда с неплащането на такси от страна на предприемача Васил Божков, който от години живее в Дубай със задочно повдигнати обвинявания. Васил Божков съобщи, че е плащал точно на Владислав Горанов.

Прокуратурата тогава разгласи, че Владислав Горанов е бил разпитан със задна дата още през май месец. Самият той в качеството си на министър отхвърли всички обвинявания и увери, че Васил Божков не е получавал привелигировано отношение.

Владислав Горанов бе арестуван от Министерство на вътрешните работи за 24 часа дружно с водача Борисов и PR на партията Севдалина Арнаудова през март 2022 година Обвиненията против него по този начин и не станаха обществени, а съдът разгласи задържането му за нелегално.

През декември 2021 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт към Сърбия Владислав Горанов бе засечен и да кара автомобил, разгласен за търсене, като и устрои забавна гонка на полицията.

Преди това от Национална агенция за приходите започнаха и инспекция на приходите на Горанов поради купените от едноличната му компания " Трилема Кансълтинг " офиси на бул. " Цариградско шосе " в София за 750 000 лева, резултатите от която инспекция не са обществено притежание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР