Ние трябва да уважаваме всяка партия, защото тези партии са

...
Ние трябва да уважаваме всяка партия, защото тези партии са
Коментари Харесай

Психолог обясни защо малко хора излизат да гласуват

" Ние би трябвало да почитаме всяка партия, тъй като тези партии са такива, тъй като народът ни е подобен. Целта на тези политици е просто да прекарат страната през един исторически интервал ", съобщи психологът Ани Владимирова в студиото на " Събуди се " по Нова тв. Според нея не трябва хората да се взират в обособените лица, а по-скоро би трябвало да гледат огромната картина

За нея е обикновено, че малко хора излизат да гласоподават. Тя показа, че преди година и половина е обяснявала по какъв начин хората рационално да преценяват кандидатурата. За тази година и половина, съгласно нея, събитията са довели до " газлайтинг " - разбиране в логиката на психиката, което значи, че хората не са сигурни в заключенията, което ги е направило пасивни.

" Нашият исторически опит от интервалите на преходни държавни управления, е доста индикативен. Такива интервали на рецесии и колебливост, постоянно водят до доста тежки стопански последствия ", съобщи Владимирова и прикани хората да гласоподават, тъй като отговорността за тези събития е тяхна.

Психологът е на мнение, че за устойчиво държавно управление е належащо да се гласоподава, само че не е задоволително, тъй като хората си споделят " какво като гласоподавам ", което съгласно нея демотивира хората да гласоподават.

" Според мен политиците дават доста премислени послания. Аз, това, което виждам, е една поляризация, която в допълнение ускоряват. Едно черно-бяло говорене, или всичко е истина, или всичко е неистина, което ги потвърждава като персони, на фона на умаловажаване на съперниците. Хората в действителност се объркват от тези спорни и без нюанси послания. Оттам нататък те поддържат въз основа на опозицията по отношение на другите. Това разединява народа, обърква хората и ги прави по-пасивни ", счита Владимирова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР