Ние трябва да се преборим с предпоставките, които карат нашите

...
Ние трябва да се преборим с предпоставките, които карат нашите
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ от Борино: За ДПС тези избори са много важни - искаме да дадем на Европа нашия модел!

Ние би трябвало да се преборим с предпоставките, които карат нашите деца, близки и родственици да си търсят препитанието на открито. И може би това нещо стартира първо с битката вътре в нас и в нашите разбирания за живот. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи и лидер на листата за европейските избори Мустафа Карадайъ на предизборна среща с поданици на община Борино.

Кандидат-евродепутатите на Движение за права и свободи се срещнаха с поданици на Девин, Грохотно, Гьоврен, Борино и Доспат. На предизборния протест в Борино, Карадайъ сподели, че всеки се пробва да сътвори работни места или прехранване за себе си и за своето семейство, със своя труд и своите старания в границите на разпоредбите и закона. В един миг някои шарлатани се пробват да приписват равно на някои, които не е ясно дали са работили в границите на закона. Тези неща ние в Борино можем да отсеем, разгласи Мустафа Карадайъ. Ние в Борино сме мъдри хора, ние в Движение за права и свободи сме мъдри хора. Ние можем да разграничим едното от другото, добави той. Тук всеки знае биографията на всеки един от нас. Знаем кой по какъв начин живее, какво е направил и по какъв начин го е постигнал в този живот. И виждаме, когато някой се пробва да внушава нещо. Опитват се да ни манипулират с погрешни неща. Правят внушения за неща, които не са същински, акцентира Карадайъ.

Карадайъ сподели, че когато ръководителят е лидер на листата, това демонстрира какъв брой значими са евроизборите за Движение за права и свободи. Освен, че Европа има потребност от нас, с цел да дадем нашето благосъстояние на Европа. Ние и в България имаме ред неща да поправяме, добави той. Националистите са на власт и е рисково в страната. Десните ги включиха без да има потребност от това, а левите също влязоха в полето на национализма. Ние имаме една голяма задача. Честваме 1989г., само че не превърнахме тъгата в ненавист към другите за тези 30 години, а я превърнахме в приемливост, в почитание и обич към другите и другите, в обединяване на другите и в заедност. Ето това е нашата задача. Нашето единение се назовава Движение за права и свободи, разгласи Карадайъ. Ние пазим целостта на нашата Родина, пазим мира, стабилността и сигурността в България и ще продължаваме да го вършим, бе безапелационен водачът на Движение за права и свободи.

Нашата съществена грижа през днешния ден не е дали ще свалим този или оня кабинет, нито дали ще дойдем на власт или няма да дойдем, сподели зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев. Нашата съществена грижа е това, което виждаме през последните 10 години. Инерцията, която получи България от влизането в Европейски Съюз се загуби, сподели още той. Цонев изясни, че като влизахме в Европейски Съюз нашата фантазия беше Европа, европейските приходи, европейският морал и европейското благоденствие да дойдат в България. Вместо това нашите деца отидоха да работят в Европа, добави той.
Ние имаме доста мощна стратегия да върнем нашите деца тук, да имат европейски приходи и работа тук, сподели още Цонев. Обещавам ви от името на нашата партия, че ще създадем всичко допустимо да си върнем децата и тези, които са тук да не отидат там. Да живеят, да раждат и да работят тук, разгласи Цонев.
На предизборните срещи участваха и евродепутатите Искра Михайлова и Илхан Кючюк, претендентите за евродепутати Атидже Алиева-Вели и Севим Мусак, регионалният ръководител на Движение за права и свободи Смолян Салих Аршински и кметове на общини и обитаеми места.
След извършените срещи екипът на Централният лъч участва на ифтар, даден от ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР