Ние трябва да избираме между привидната стабилност и усилието за

...
Ние трябва да избираме между привидната стабилност и усилието за
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трябва да избираме между привидната стабилност и усилието за промяна

Ние би трябвало да избираме сред привидната непоклатимост и усилието за смяна. Това, което държавната агитация показва за непоклатимост, в действителност е едно рисково мъртво неспокойствие.

Тази теза разви ръководителят на " Да, България " Христо Иванов в своя отчет, предствен през днешния ден на първата национална конференция на партията.

Според Иванов това " мъртво неспокойствие " се дефинира от два набора от фактори - външни и вътрешни.

Той уточни, че четвъртата индустриална гражданска война, в която се намираме, трансформира стопанската система, сигурността, връзките, както и базовите условия за съществуването на обществата и индивидите. 

Вторият външен фактор е дестабилизацията на интернационалната система.

" На мястото на интернационалния ред, учреден на правила, със всичките им недостатъци, лицемерия и недоволства, идва редът, в който тържествува правото на мощния. Все по-често на военно мощния. Всички тези интернационалните трендове подлагат напрегнат Европейския съюз, тъй като отстраняват тези условия, които му позволяваха да бъде по едно и също време економически колос и политическо джудже и видимо безалтернативен и непрекъснато разширяващ се модел на демократично развиване. ", съобщи Христо Иванов. 

Според водачът на " Да, България " цялото устройство на днешна България е учредено на съществуването на тази интернационална система, на която ние разчитаме да подсигурява нашата сигурност, независимост и икономическо развиване. 

Вторият набор от фактори, които са определящи, са вътрешно-структурните проблеми на България.

" Тук става дума за проблемите ни в политическата и правосъдната ни системи, за проблемите на медиите, за поблемите на регулаторите, за общия разпад на институциите под въздействие на систематичната корупция ", сподели Христо Иванов.

Като проблем за сигурността на България, той посочи, че армията ни е " куха ", а службите ни от дълго време са гнездо на непознати и наши паразити.

" Искам да подчертая и все по-ярко очертаващата се енергийна колонизация на България, която по едно и също време блокира опциите на страната ни да се възползва от енергийната софтуерна гражданска война, подхранва систематичната корупция и се трансформира в геополитически риск за нас ", съобщи още Иванов. 

Той стигна до умозаключение, че комбинацията от всички тези фактори демонстрират, че действителна алтернатива за непоклатимост и безучастие няма. Рано или късно тези промени ще настъпят сами.

" България от своя страна отхвърля да извърши нужните промени в правораздаването, във финансовата сфера, в сигурността и службите си. Ние не просто отлагаме цялостната си интеграция в Европейски Съюз, ние рискуваме да останем трайно в периферията. Решението на това състояние е явно - режим на бързи и решителни промени, които да изпреварят по този начин описаната композиция от рискови фактори ", безапелационен бе Иванов.

Според него обаче нито една от парламентарните партии и дръжавни институции няма желание да работи в такава тенденция. Той уточни, че " цялата ни политическа класа е артикул на това отровно статукво и се подчиняна на един единствен инстикт - битката за неговото запазване ".

" И тъй като знам, че когато някой от вас излезе с по-ясно декларирана опозиционна политическа позиция, идва някой, който ви споделя: " вие връщате комунистите на власт ". Кажете му: " не, вие не просто връщате комунистите на власт. Вие сте комунистите. Защото сред вас и комунистите няма никаква основна разлика ", съобщи Христо Иванов.

Гости на първата национална конференция на " Да, България " бяха водачът на ДСБ Атанас Атанасов и съпредседателят на партия " Зелените " Владислав Панев

Според Атанасов всичко в страната се взема решение подмолно в един кръг, на който отпред стои министър председателят Бойко Борисов.

" Това положение на страната се отразява отрицателно върху нашия живот. Затова дано се подготвим за избори и да обърнем страната на запад, тъй като в този момент я бутат на североизток ", сподели още той.

Владислав Панев прикани да се противопоставим на опитите да бъдем откъснати от свободния свят.

" Трябва да успеем да представим положителна визия за бъдещето на България ", съобщи той.

На своята конференция членовете на придвижване " Да, България " участваха в първото по рода си гласоподаване на политически конгрес в България – напълно електронно, чрез авансово създадено от членове-доброволци приложение. 

Всички участници в събитието смъкнаха приложението на персоналните си телефони или таблети, а за тези, които не разполагаха с такива, бяха обезпечени спомагателни устройства на място. След регистрация, на входа на залата, всеки член на партията бързо и елементарно, чрез приложението, имаше опция да гласоподава с едно натискане на бутон за всяка точка от дневния ред на Националната конференция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР