Ние стоим твърдо зад министър Банов и политиката, която провежда,

...
Ние стоим твърдо зад министър Банов и политиката, която провежда,
Коментари Харесай

ГЕРБ: БСП се превърна във фалшив сайт с главен редактор Елена Йончева

" Ние стоим твърдо зад министър Банов и политиката, която организира, и отхвърляме да имаме вяра на подправените вести на Йончева ", обявиха от ГЕРБ пред публицисти в Народното събрание през днешния ден. 
 Банов е спомогнал за опрощаването на над 1 млн. лева Тях ги няма в правосъдния иск, настояват от Българска социалистическа партия  Боил Банов подготвен с оставка: От четири години ме рекетират с този запис  Прокуратурата ревизира министъра на културата за корупция след разкритията на Йончева  Елена Йончева със запис против министър Боил Банов
Това изказване е в отговор на обвиняванията на представителя на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева против министъра на културата Боил Банов, че е съдействал за опрощаването на най-малко 700 хиляди лв. наказателна клауза на компанията, виновна за ремонта на Ларгото, част от реставрацията на културнокомуникационен комплекс " Сердика " 2-3 стадий. 

След обвинението на Йончева депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов заяви че Министерството на културата от дълго време е завело иск за тези пари, само че от Българска социалистическа партия дадоха отговор, че става въпрос за друга непотърсена наказателна клауза в размер над 700 хиляди лева и спомагателни разноски в размер над 300 хиляди лева. 

Управляващите застанаха зад изказванието, парите от обвиняването са същите над 700 хиляди лева, за които към този момент е заведен иск. " 2017 година, Министерството е завело дело за тия пари, сега има каузи ", съобщи депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. Той добави, че представителят на левицата постоянно стартира подправена информация, и от ГЕРБ нямат желание да ѝ обръщат внимание.

След него същото мнение изрази и Тома Биков. " Защо те изясняват откакто министърът им отговори? Нали има цялата информация проверяващата журналистка, за какво не ги изясни тези работи? Не са други пари, тези пари са, просто няма какво да кажат сега, тъй като ги е позор и тях от това, което вършат ", съобщи Биков.

По негови думи обвиненията на Йончева са " долнопробно доносничество с подправена информация ". 

" Българска социалистическа партия от партия се трансформира във подправен уебсайт, каквито има задоволително в България - има и още един, той се назовава Българска социалистическа партия и негов основен редактор е Елена Йончева, притежател на офшорна компания. И тази партия, като виждам темповете, с които върви, е на път самата тя да се трансформира в една офшорна компания ", съобщи Биков. 

Той добави, че разчитат на институциите да си свършат работата.

" Колко бързо прокуратурата се самосезира - нали това се говореше, че единствено за Българска социалистическа партия било. Ето, за всеки - прокуратурата да ревизира, има си органи за тази работа, ние се доверяваме на институциите ", добави Биков. 

Манев също по този начин изрази мнение, че Йончева е подхвърлила обвиняванията за да отвлече вниманието от " огромната горещина, която в последно време тя би трябвало да гаси край себе си ". По негови думи всичко е за да се скрие, че " става въпрос за едни офшорки, и за КТБ, и за Елена Йончева, която е усвоявала пари оттова ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР