Ние ставаме свидетели на засилващо се насилие. Смятам че това

...
Ние ставаме свидетели на засилващо се насилие. Смятам че това
Коментари Харесай

Николай Радулов: До 6 месеца Гешев ще бъде сменен. При убитата жена в Русе става дума за отвличане

Ние ставаме очевидци на засилващо се принуждение. Смятам че това не е обир, приключил с ликвидиране. Става дума за сносно готова акция, дамата дълго време е била следена.

Районните служители на реда, които заместиха районните инспектори нямат подобен потенциал. Трябва да се усилят районните инспектори, говорихме за това с министър Рашков. Преди време всеки областен контрольор минава, предизвестява. Става дума за вярно ръководство. Сега служителите на реда са заети с много доста каузи. И единствено 30 % от времето им отива за чисто полицейска работа.

Разследващите служители на реда би трябвало да могат сами да образуват процесуалното дело. А в този момент прокурорът би трябвало да открие делото. Преди време прокурорите единствено следиха делата и преценяваха дали трява да се извърши още нещо. Промяната стана във връзка със устрема на прокуратурата да следи всичко. Рашков завари едно доста необичайно състояние - по контракт сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата всеки действен служащ трябваше да следи всяко оперативно дело. Т. е прокуратурата управляваше Министерство на вътрешните работи. А това е една независима конструкция със свои задания. Прокуратурата би трябвало да се намесва единствено, когато има пропуск.

Трябва да се направи такава смяна, че който и да е основен прокурор, да не може да стопира следствия.

Има неща, които следва да се извършат във Висш съдебен съвет. Очакванията на хората бяха основният прокурор да бъде изпъден или зрелищно задържан. Това не може да стане. До 6 месеца, в случай че не си подаде оставката, Гешев ще бъде заменен. Ще се промени и структурата на прокуратурата, посочи той.

Относно автомобила на Владислав Горанов, той посочи: “Очевидно става дума за нещо, което се прави на хартия. евентуално един от двата автомобила да е клониран. Това не е отговорност на Горанов. Би трябвало да разпитваме шефа на компанията по какъв начин се доставят колите. За някои клиенти търговците на нови коли им вършат услуги, намират им марки на по-ниски цени. Мисля, че е комерсиална услуга. На такива коли им споделят, че са без роуминг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР