Ние стареем и не можем да го променим, независимо какво

...
Ние стареем и не можем да го променим, независимо какво
Коментари Харесай

Какво е интервално гладуване и как действа на тялото

Ние стареем и не можем да го променим, без значение какво вършим или не вършим. От остаряването никой не може да избяга.

Така най-простичко могат да се обобщят резултатите от опитите с мишки, направени от Германския център за неврогенеративни болести и Центърът "Хелмхолц ".

Те стигат до извода, че все по-популярното в последно време "интервално недояждане " не може да бъде извор на безконечна младост, написа "Дойче веле ".

Добрата вест обаче е, че интервалното недояждане може да повлияе удобно върху развиването на злокачествени тумори.

Във видеото горе вижте храните, които ни разболяват.

Какво е интервално недояждане

Става дума за това да се удължават интервалите сред храненията и когато сме в режим "постене ", да се храним един път на два дни, да вземем за пример. През останалото време - вода.

В рамките на опитите мишките били хранени много по-рядко от естественото и това дало непредвидени резултати. Животът на "постещите мишки " се удължил с близо 15% спрямо останалите. Но белким това значи, че гладуването забавя процесите на стареене?

Яжте по една лъжица на ден от това и ще усетите смяна в тялото

Бялата храна - потребна за здравето и подарък за кожата

С напредването на остаряването избрани физиологически функционалности последователно отслабват. Зрението ни се утежнява, чуваме все по-лошо, придвижванията ни се затрудняват и забавят. Променя се и кръвната ни картина.

Учените изследвали повече от 200 разнообразни параметра на стареенето. В опита с мишките те открили, че гладуването са отразява удобно върху продължителността на живота, само че не оказва въздействие върху самия развой на стареене.

Една чудна дарба на тялото

За тялото гладуването не е проблем. Напротив. Когато човек не поема храна в продължение на 12 часа, тогава стартира процесът, прочут като "автофагия ".

Думата произлиза от гръцки и значи "самоизяждане ". Понятието се появява през 60-те години на предишния век, когато откриватели следят за първи път, че клетките са в положение да унищожават личното си наличие, заграждайки го в мембрани и формирайки "сакчета ", които се транспортират в поделение за преработване, известно като лизозома, където се разграждат.

Тоест, това е способността на организма да се самопрочиства от нездравословни, остарели или заболели кафези. По този метод гладуването подтиква възникването на нови кафези и може да ни защищити от ракови болести.

Миналата година японецът Йошинори Осуми получи Нобелова премия за медицина таман за откриването и изясняването на механизмите за автофагия – фундаменталния развой за разграждане и преработване на клетките.
 Йошинори Осуми Йошинори Осуми
2 яйца дневно и 5 неща, които стават с тялото ни по-късно

По-ефикасната диета за намаляване през лятото

Врагът, наименуван израстък

В двете пробни групи мишки били открити идентичен % ракови болести. С една шокираща разлика обаче: при гладуващите мишки раковите формирания нараствали много по-бавно. В резултат от това се удължавала и продължителността на живота им – приблизително с към 12-15%.

Ако си представим, че същото може да важи за един човешки живот, това значи удължение с към 12-13 години. Засега обаче няма никакви проучвания по какъв начин интервалното недояждане дълготрайно би се отразило върху човешкия организъм.

И по този начин, гладуването може да удължава живота, тъй като забавя развиването на ракови формирания. Но с недояждане човек не може да забави процесите на стареене.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР