Ние спечелихме битка. Това е казал първият политик в Полша,

...
Ние спечелихме битка. Това е казал първият политик в Полша,
Коментари Харесай

Първият полски политик – открит гей: Спечелихме битка!

Ние спечелихме борба. Това е споделил първият политик в Полша, декларирал за своята хомосексуална ориентировка Роберт Бедрон, съобщи Би Би Си.

Представителят на обединението "Левица " е коментирал изборните резултати от парламентарните избори, състояли се през вчерашния ден. Формацията, излъчила Бедрон, съгласно данните към този миг се е наредили на трето място с 11,9 % от действителните бюлетини и получила 43 от 460-те мандата в Сейма (долната камара на органа на законодателната власт във Варшава).

Партията на властта "Право и правдивост " е получила 43,6 на 100 от гласовете и взела 231 места. Нейният водач Ярослав Качински е благодарил на гласоподавателите за поддръжката. "Ние победихме. Сега обаче ни чака доста работа ", е декларирал той.

На второ място полските гласоподаватели са класирали десноцентристите "Гражданска платформа ". Партията е получила поддръжката на 27,4 % и вкарала 130 представители.

Останалите мандати в Сейма са били поделени сред блока на аграрната Полска селска партия и антисистемната партия "Кукиз "(съответно 9,6% и 34-ма депутати) и а крайнодясната Конфедерация (6,7 % и 13 законодатели).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР