Ние смятаме, че трябва да има мораториум – не само

...
Ние смятаме, че трябва да има мораториум – не само
Коментари Харесай

Нинова обеща, че в близките 3 месеца няма да има увеличение на цената на тока

" Ние считаме, че би трябвало да има мораториум – освен Българска социалистическа партия, само че и съдружните сътрудници, само че не по този начин, както го предложиха ГЕРБ. Те предложиха дата 1 януари 2021 година Няма по какъв начин да е със задна дата, би трябвало да е от 16 декември нататък ".

Не разбирам нервността, която се развива в Народното събрание, тъй като това към този момент е одобрена европейска процедура, сподели още Нинова.

„ Испания постановиха таван на цените на природния газ ноември 2021 година за 3 месеца, Румъния – таван на цените на електричество и газ, на 15 септември таван на цените постановиха в Унгария. Това са три европейски страни, които към този момент са го създали, с цел да защитят народите си, да предпазят хората от цените”, съобщи тя.

Нинова означи, че не споделя думите на Рамадан Аталай от Движение за права и свободи, че ще банкрутират всички частни сдружения, които придвижват електрическа енергия. Министърът на стопанската система добави, че слага преди всичко грижата за фамилиите и семействата от 1 януари, защото за някои от тях е безусловно непостижимо да поемат още 11% нарастване на цените на тока и енергоносителите, тъй като това ще докара до още по-голямо нарастване на всички други цени.

Ръстът на приходите не може да стигне тази инфлация и това нарастване. Затова преди всичко слагаме грижата за хората, сподели още тя.

Временна комисия в Народното събрание би трябвало да даде оферти за решения, изясни Нинова:

„ След 3 месеца, откакто мине мораториумът, какво би трябвало да променим в Закона за енергетиката, тъй че да не пострадат и ерепета, и частни сдружения, и промишлеността, и стопанската система. Какво би трябвало да се промени в правилниците и наредбите, по които работи КЕВР, тъй като и там има доста какво да се трансформира, методиката за установяване на цените ".

По думите ѝ ГЕРБ са създали бойкот на цялата концепция и полемиката се е обезличила.

Относно пенсиите вицепремиерът разяснява: Имахме доста съществено диалози, От 1 януари да има преизчисляване на пенсиите с нов коефициент. И да има спомагателна " ковидна " добавка и по този начин от 1 януари пенсионерите да не получават по-малко в сравнение с са взимали до края на тази година. От 1 януари няма да има нито един пенсионер, който да живее под прага на беднотия. Със сигурност не е задоволително, само че е добра стъпка. "

" Да, би трябвало да променим статута на лечебните заведения и да не се прави търговия от здравето на хората. Но по какъв начин ще изпълним това, ще се разяснява идващите месеци. Няма да има безчет учебници - по един предмет да има най-вече 2 учебници, предложиха от Има Такъв Народ. ", добави още тя.

Корнелия Нинова съобщи, че позицията на Българска социалистическа партия по отношение на РСМ не е се е трансформирала.

Тя добави, че през март ще се избира нов водач на социалистическата партия, като не изключва разновидността още веднъж да се кандидатира.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР